Cea mai fericită fată din lume

                     


Un film românesc necontaminat de factorul comunist. Se poate spune că am găsit și eu într-un final un film care să nu aibă la bază trecutul nostru glorios petrecut sub povara comunismului.
 Cea mai fericită fată din lume s-ar putea spune că e norocoasă dar deloc fericită. Delia  este norocoasa câștigătoare al unei mașini, a trimis niște etichete de suc și a câștigat un premiu mult-râvnit. Pentru a-și primi premiul, ea trebuie să joace în reclama sucului care i-a adus câștigul.
Cea mai fericită fată din lume
Delia și familia
 Merge împreună cu părinții la București ca să filmeze reclama, în timp ce ea se chinuie să scape de timiditate pe platourile de filmare, părinții găsesc un cumpărător pentru mașina câștigată și o hărțuiesc psihic pe fată să semneze actele de vânzare.
 Filmul a fost produs în anul 2009 și îi are ca protagoniști pe Vasile Muraru, Andreea Boşneag, Şerban Pavlu, Violeta Haret-Popa sub regia lui Radu Jude.

Filmul cuprinde o povestioară prin care putem trece toți, aruncați de soartă loviți de jackpot. Se poate spune că ceea ce primim nu este întodeauna ceea ce avem nevoie, Delia nu are șansa de a se bucura de noua ei mașină, decât la filmări, în constrânsă fiind de familie să o vândă pentru un trai mai bun și pentru a deschide o pensiune în orașul natal. Soarta e nedreaptă cu ea, părinții se gândesc doar la dorințele lor și o învinuiesc pe fată pentru sacrificiile pe care le-au făcut pentru ea.
Andreea Boşneag în Cea mai fericită fată din lume
În timp ce filma reclama


Mi-a plăcut filmul mai ales pentru că în rolul principal nu joacă o actriță model, cum ne-am obișnuit, Delia e interpretată de o fată obișnuită, așa ca mine sau ca tine (cititoareo)... Apariția ei în filmul acesta îmi spune că nu trebuie să ai neapărat măsurile 90-60-90 ca să fii un actor bun. :)  Interpretarea Andreei Boșneag e una foarte bună, nefiind actriță ci doar o fată obișnuită, bănuiesc că nu i-a fost foarte greu să se transpună în pielea Deliei. Filmul e presărat de momente tragi-comice, reprezentând neconcordanțele de pe platoul de filmare al reclamei, neînțelegerile dintre fată și părinți, etc. Merită să-ți petreci duminica ploioasă în compania acestui film, ăăă, deși pe alocuri se folosește și un limbaj, să-i spunem, mai de cartier.
(sursa foto)
Filmul acesta e de nota 8 din 10, dacă ar fi să-mi permit să-i acord o notă personală.
Trailerul filmului aici.
**************
Voi cum v-ați petrecut weekend-ul? Ce planuri aveți pentru săptămâna viitoare?  Eu voi avea o spătămână plină de teste și chestii enervante.
 Am început să citesc piese de teatru, mă gândesc să scriu și pentru acestea niște recenzii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)