E vreme de poveste, Poveste de Crăciun

 Părţi rele
Azi e 25 decembrie, deci Crăciunul... După un Ajun petrecut  prin casă cu parinţii, şedinţa foto cu papagalul şi cu bradul, ce îmi pot dormi mai mult?
Azi circulă colindătorii ca viermii după ploaie, se joacă cu petarde şi  terorizează trecătorii. Deci oamenii normali, ca mine, stau în casă azi, iar huliganii pe stradă...
Da, m-am trensformat într-un mic Scoorge al vremurilor noastre. Diferenţa e că Scrooge din Poveste de Crăciun  a lui Dickens a cunoscut spiritul Crăciunului la bătrâneţe, nu ca mine, în copilărie.Treacă meargă, oricum esenţialul trebuie să fie în suflete nu în brazii pe care îi împodobim, cadourile pe care le primim, mâncarea pe care o mâncăm ca animalele după vânătoare şi colindele scârţâite de colindatorii  care se bat pentru teritorii şi înjură îi pe cei care le trântesc uşa ori interfonul în nas.E frumos Crăciunul, nu?
  Părţi bune
Grupurile care vin de la biserici şi colindă sunt non-profit şi au repetat colindele înainte, nu ca răguşiţii noştri colindăi (nu pot să cred că a trecut deja un an de atunci).
Trimit şi primesc mesaje frumoase cu iz de sărbătoare. Coco a primit un cadou frumos, un clopoţel cu care se joacă în colivie şi acum dă din aripi în semn de sunt aici, nu am dispărut.Comunică cu nişte vidre care apar într-un documentar la tv.
E destul de linişte când îşi iau colindătorii pauză. E vreme de poveste, Poveste de Craciun.

Comentarii

  1. Am intalnit si eu huligani dinastia cand am colindat. Puscau petarzi si erau muci, se luau in gura cu oricine. Unul a picat in canal, ca nu a vazut ca nu avea capac.
    Desigur, era beat.
    Si chiar daca am fost la colindat, tot nu am simtit spiritul Craciunului. Mai mult m-am mirat de prostia oamenilor. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, e trist, mai ales cand oamenii isi arata prostia si de sarbatori. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci.. e ok ce ai scris !
    Insa.. :| eu nu creed ca neaparat huliganii stau pe strazi si ma refer in general nu doar in ajunul Craciunului ci peste tot !! Daca stay seara pana la 5-6 in timpul iernii nu inseamna k esti huligan!! Sau dak mergi cu colinda...si eu am mers cu colinda cu biserica si m-am "bucurat" ca am fost numita "huligana" !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim, nu generaliza, eu ma refeream la cei care injura, pusca petarzi si se cearta sau chiar se bat pentru ca nu le convine unde trebuie sa "colinde".Daca citesti cu atentie vei vedea ca am pus colindatorii (grupurile) de la biserici la partile bune ale sarbatorii. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai un papagal ?
    tare:P si eu..cum il cheama?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)