Colțișorul personal


Cum gândesc oamenii? Gândesc mult, gândesc puțin, gândesc mereu...unii mai mult ca alții, unii mai profund. Fiecare gândește pe limba lui.
 Nu toți suntem inteligenți, dar toți gândim, medităm, ne facem planuri. Gândirea e cea mai gratuită facilitate pe care o ai  în virtutea faptului ca ești om.
Nici sclavia, închisoarea, comunismul sau nazismul nu îți pot lua gândirea, nu-ți pot lua planurile și tot ce ai în interior! Nimeni nu te poate opri să visezi ! Nimeni nu te poate opri să îți pui întrebări, să ai bănuieli sau să gândești de bine ori de rău. Nici chiar îndoctrinarea religioasă sau politică.
Gândirea e colțișorul tău, e parte din tine, e sediul viselor tale. Închipuie-ți că e seiful viselor tale.Un seif pe care nimeni nu-l poate sparge, un seif care e doar al tău și nimeni n-are dreptul să-i cunoască cifrul, să-i cunoască secretele dacă nu vrei asta. Mie nu mi-e rușine că gândesc, nu mi-e rușine de felul în care gândesc. Gândesc pentru mine și selectez ce scot din seif.

Comentarii

  1. Bine zis, Bia, foarte bine zis.

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt,această gândire ne facem pe noi speciali.Avem raţiune,deci nu suntem animale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori mă întreb dacă gândirea chiar ne-a folosit la ceva. În continuare oamenii se războiesc între ei și tratează și animalele cu brutalitate, deci oare în ce măsură ne-a înălțat această gândire?

      Ștergere
    2. Nu neaparat gandirea e devina...gandirii i s-au adaugat agresivitate, stres, nervi, teroare si rezulta o planeta de oameni razboinici si mereu in tensiune. :(

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)