Vrăjitorul-Vladimir Nabokov

                                                      
Trebuie specificat faptul că această carte reprezintă prima încercare de scriere a romanului Lolita, deci, merg pe aceeasi lungime de undă acțiunile.
 Un bărbat de vreo patruzeci de ani întâlnește în parc o fetiță de vreo doisprezece de care se simte atras. Ce idee bolnavă au la bază cărțilea acestea, pedofilia ridicată la rang de artă...o dragoste platonică ce se vrea carnală. Hmm...orcium te-ai gândi nu poți pune pedofilia și arta în aceeași propoziție și să iasă bine.
Acest bărbat își face tot felul de planuri pentru a se apropia mai mult de fată, reușește chiar să se căsătorească cu mama ei bolnavă. Împrejurările fac totuși ca fata să locuiască la o prietenă de a mamei sale, așa că planurile lui nu dau rezultate decât atunci când este pus să jure că va avea grijă de fată înainte de moartea mamei sale.
Mama moare în urma unei operații iar fata rămâne la el și la mintea lui bolnavă. Din fericire, această copilă nu este o nimfetă, precum s-ar crede, cum e Lolita de exemplu. Finalul e deschis...nu-l dezvălui .
***********
Voi ce mai faceți? Cum sunteți? Mâine începem iar școala...of of...mai am puțin și termin. Apoi alte distracții, Bac, admitere la facultate..etc etc.
Postarea de azi e scurtă, așa că nu mai am ce să zic...poate doar...
Numai bine! :D
Aaa, vă sfătuiesc să ascultați  ...
   

Comentarii

  1. N-am citit Lolita, si nu concep.. nu stiu,nu ma impac deloc cu ideea asta cu pedofilia. Daca ar fi dupa mine, toti pedofilii s-ar face scrum doar gandindu-se la copiii. Poate ca este intr-adevar, -sunt intr-adevar- romane care merita atentia si timpul, dar pana nu-mi mai largesc orizonturile, nu pot citi astfel de carti. Sanatatea lor ar avea de suferit, pentru ca as putea oricand sa o dau de pereti :)) La ce facultate ai vrea sa dai? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti simpatica :)) da, e socant sa citesti despre ce ar gandi un astfel de om despre o fetita...e groaznic sa te gandesti ca poate si altii te-au vazut asa doar trecand pe strada pe cand erai copil..nu stim ce e in mintea oamenilor si parca as vrea sa le interzic cumva sa gandeasca "murdar" sau rau despre mine dar n-am cum..n-avem cum :))
      La actorie, teatru voi incerca...sper sa si intru. :)

      Ștergere
    2. Foarte adevarat. Imi e groaza sa ma gandesc la nebunii astia. Multa bafta iti doresc :) Sper sa reusesti :*

      Ștergere
  2. Ohh,ce-mi plac astfel de cărţi! :x

    Succes pentru facultate!Sper că vom vedea o actriţă desăvârşită şi frumoasă peste ani!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesant! Plănuiesc şi eu să citesc Lolita, dar cred că o să sar peste Vrăjitorul, nu aş suporta să citesc două cărţi atât de asemănătoare. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa citesc "Lolita" cat mai repede, de vreo 2 saptamani ma obsedeaza. Ma gandeam sa nu ma uit prima data la film, pentru ca as strica tot farmecul cartii. Anyway, sunt de aceeasi parere ca pedofilia si arta nu pot rezulta ceva prea frumos... :)

    Dee.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)