gânduri la apus


În trei zile este Crăciunul. Știe toată lumea ce semnifică această sărbătoare pentru un om simplu, pentru un creștin oricât  de dedicat ar fi ori ba. Poate este creștin doar cu titlul, dar asta nu are importanță, câtă vreme și pentru el Crăciunul este o bucurie. Câtă vreme petrece sărbătoarea în compania celor dragi. Bucuria, acesta este mesajul central al Crăciunului, cred că asta a vrut și Cristos să ne ofere - cel puțin o bucurie, o speranță.
Eu sunt acum undeva între recunoștința ca mi-a oferit bucuria de a avea în jurul meu oameni frumoși, care îmi sunt dragi și cărora le sunt dragă și între tristețea că mă plafonez de ceva, nu știu exact ce.
Abia realizez că deja este finalul anului, sunt dezolată, nu știu cum a trecut, dar cel  puțin îmi amintesc că am avut câteva realizări în acest an. Puține, dar semnificative. Nu voi spune că e loc și de mai bine, pentru că acest lucru e clar ca lumina zilei.
Mă voi bucura că am învățat câte ceva nou în fiecare zi, mi-am făcut câte un prieten nou aproape în fiecare săptămână, un copil mi-a zâmbit aproape de fiecare dată când am trecut pe lângă el, mă voi bucura că sunt sănătoasă și că cei dragi sunt și ei bine.
 Mă bucur pentru fiecare persoană care mi-a ieșit în cale, chiar dacă nu țin legătura cu ea. Figura ei mi-a rămas arhivată în memorie, iar când ne vom întâlni întâmplător pe stradă  ne vom aminti zâmbind de ziua în care am făcut cunoștință.
Mă voi bucura că am reușit să trec peste  impedimente și supărări, dar mi-au rămas în cap părțile bune în legătură cu o anumită persoană, un anumit eveniment sau conjunctură.
Da, viața e rapidă, adică trece repede, dacă păstrăm supărările la bătrânețe vom reține doar eșecurile iar viața nu ni se va părea niciodată suficient de corectă. Riscăm să ne transformăm într-un domn Scrooge, celebrul personaj din Poveste de Crăciun a lui Dickens.
Eu nu vreau să fiu un Scrooge, de fapt aș vrea să fiu, dar să fiu Scrooge după vizita fantomelor.
Chiar și așa, mă voi bucura dacă am să reușesc să îmi aduc aminte de momentele fericite chiar și  la finalul vieții.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate bucuriile și oamenii frumoși pe care i-am cunoscut.
Îl rog să aibă grijă de ei în continuare, ba mai mult, Îl rog să aibă grijă și de cel care citește aceste rânduri, fie că alege să creadă în Dumnezeu ori ba.
Fiecare ființă merită un gând bun, un zâmbet, o mângâiere sau o rugăciune cel puțin de Crăciun.
Vă doresc sărbători fericite împreună cu cei dragi, și, dacă nu cer prea mult, vă rog să puneți acolo Sus, la Marele Creator, un gând bun sau o rugăciune și pentru mine.
A voastră,
Bianca (:


Comentarii

  1. Din inimă, venite, aceste gânduri. Iar, dacă ard, în ritmul inimii, sunt bine venite. Și,povestea de Crăciun a fiecăruia, la sugestia ta, în amintirea celor scrise de Dickens, va trebui scrisă în jurnalul său, pe blogul său ori în scrisoarea adresată celui drag. Tristă, optimistă, veselă sau fantezistă...dar, neapărat scrisă. Iar cineva le-ar putea strânge într-o carte... „Poveștile crăciunului” - Ce minunat ar suna!

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Observ că nu vrei să dialoghezi! Am revenit pentru această notă: pe 11 septembrie 2012, ai postat la rubrica ta „Cărți citite” (ce lucru interesant și de apreciat) un comentariu la cartea lui JD Salinger „De veghe în lanul de secară”. Am citit și (dacă ai vârsta, pe care o afișezi la rubrica „despre mine”), e nemaipomenit de frumos redat. Asta, pentru că pe blogul meu am scris la postarea 502, din 21 martie, un comentariu la aceeași carte. E bine de citit; pentru cei care vor să citească această carte, deoarece au auzit de ea, cât și pentru cei care au citit-o, și chiar au și comentat-o. Faci lucruri interesante pentru cei care nici măcar nu s-au gândit, ca pe ascuns, să țină un Jurnal al lor. Nici nu știu cât au pierdut! Că tu ai „pipăit” această năzuință, iarăși, FELICITĂRI! P.S. M-ar bucura să-ți aud părerea cu privire la modul (inedit) folosit de mine, de a scrie un roman, în direct, pe calculator (fără să știu dinainte ce vor face personajele mele și mai departe, ori care-i rostul acestei scrieri). Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! V-am citit comentariile, din pacate nu am dispus de timpul necesar pentru a va raspunde pana acum. Curand voi vizita si eu blogul dv si voi citi mai mult decat am apucat pana acum.
      Va multumesc pentru interesul acordat! Sarbatori fericite! (Ne recitim curand).

      Ștergere
  3. Ok! La Mulți Ani! Și... inspirație multă pe 2015.

    RăspundețiȘtergere
  4. Îți doresc Crăciun fericit în continuare, alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)