"Culori radiofonice în 1001 de voci"


21 de copii și tineri nevăzători sau cu deficiențe de vedere au dat glas unor personaje de basm într-un proiect radiofonic inedit marca Radio Trinitas.
Proiectul poartă numele Culori radiofonice în 1001 de voci și este rezultatul muncii a unui grup de tineri cu probleme de vedere și a 5 trainer.

180 de ore înregistrate

Aceștia au înregistrat în total 180 de ore, munca de editare a fost pe durata a opt luni, iar produsul finit îl regăsim pe cinci CD-uri cu basmele: Zâna Zorilor, Făt-frumos din lacrimă, Harap-Alb, Prâslea cel voinic și merele de aur și Greuceanu.

Jurnalista Adriana Ene este inițiatoarea proiectului, ea a subliniat că este important ca persoanele nevăzătoare să fie sprijinite în astfel de demersuri, iar proiectul trebuie să continuie pentru ca aceste persoane să fie implicate în societate.


Potrivit directorului Radio Trinitas, Ciprian Olinici, proiectul educațional, cultural și social "Culori radiofonice în 1001 de voci" este unul unic, născut în urmă cu doi ani, care își propune să valorifice vocația unor copii cărora societatea le oferă puține șanse de a-și pune în valoare talentul și de a le da acorda demnitate și un statut.

Evenimentul de lansare al CD-urilor a avut loc la Ateneul Român în prezența Patriarhului Daniel.

"arta nu are handicap"

"Vocile lor au reușit să dea viață fiecărui personaj de basm, depășind orice prejudecăți și demonstrând că arta nu are handicap, oferindu-le ascultătorilor ocazia de a pătrunde în lumea frumoasă a basmului românesc, care este o expresie a înțelepciunii românești, inspirată din credința religioasă populară și morala creștină", a spus Patriarhul.

"Aceste basme tradiționale românești sunt interpretate, potrivit rigorilor teatrului radiofonic, de tineri cu dificultăți de vedere, dintre care unii sunt total nevăzători, însă atenția, priceperea și căldura cu care acești tineri au reușit să interpreteze personajele sunt dovada talentelor dăruite lor de Dumnezeu, pe care ei le-au cultivat și înmulțit în peste cele 180 de ore de înregistrare în studioul Radio Trinitas din București", a adăugat PF Daniel.


Inițiativa a debutat în primăvara anului 2014 cu selectarea elevilor de la Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul Tehnologic Special "Regina Elisabeta" din București din dorința de implicare a acestora într-un program care să le ofere o perspectivă în domeniile radiofonic, educațional și cultural.

Eu abia aștept să ascult la radio aceste producții, sunt foarte încântată  și mă bucur nespus pentru micii actori.
Găsiți mai multe detalii despre CD-uri exact aici - Culori radiofonice în 1001 de povești.

Comentarii

  1. Îmi place inițiativa și sunt sigură că actorii sunt foarte talentați! ^_^

    Doamne, ce frumos ai modificat aspectul blogului! Îmi plăcea foarte mult și înainte, dar acela era mai meditativ, în ton cu anotimpul rece, acesta e mai vesel și primăvăratic. Mi-a adus zâmbetul pe buze! :)

    Voiam să-ți transmit că ai primit o leapșă de la mine, dacă mai completezi din astea:
    https://mybookbasket.blogspot.ro/2016/04/schimbari-pe-blog-leapsa-most-wanted.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)