un zâmbet durează două secundeAveți și voi zile mai proaste, în care sunteți abătuți, chiar dacă nu știți sigur de ce?!
Împărțeam azi programe înainte de începerea unui concert de muzică evreiască. Lume agitată și cam grăbită să intre la spectacol. În fine, eu la fel de neliniștită cu brațele doldora de caiete program, să le țin bine în timp ce le împart.
Le dădeam în treacăt și îmi vedeam de ale mele, până când m-am gândit, ce ar fi, oare, să zâmbesc și să le spun câte ceva oamenilor?!
Și așa am făcut! Am zâmbit și am făcut contact vizual cu fiecare persoană cărei i-am dat program.Ba chiar le-am urat audiție plăcută! Ei, amabili, mi-au întors zâmbetele, unele persoane mi-au zâmbit cu o căldură de zece ori mai mare.
Vârstnicii, în general, au fost mult mai receptivi la zâmbetul meu și s-au arătat foarte încântați de ospitalitate. Mulți dintre ei mi-au zâmbit larg și au mulțumit încântați în timp ce intrau.

Am realizat azi un lucru foarte important, că zâmbetul se propagă, la fel și buna-dispoziție.
La fel cum un bebluș îți va zâmbi când tu ridici ușor colțurile gurii, o va face și un adult, fie el cât de grăbit o fi. Un zâmbet cald poate durează doar două secunde, dar poți să-l ții minte și-o viață.


Comentarii

  1. În clasele primare am auzit stupizenia care mi-a dat de gândit, citind, aici, despre UN ZÂMBET. Ne spunea profesoara de științe naturale (parcă?): ”Datorită muncii creierul maimuței a evoluat și s-a transformat în creier de om”. Am zâmbit preț de câteva secunde, la ideea acelui creier care debitase așa ceva. Fapt ce a atras atenția profesoarei, care simțindu-se „vizată” m-a scos la lecție de mi-a pus un doi. Prima notă de doi care m-a făcut, din nou, să zâmbesc. Ai dreptate Bia! - „Un zâmbet cald poate durează doar două secunde, dar poți să-l ții minte și-o viață”.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)