Watercolor bookmarks - Semne de carte pictate în acuarelă


Știi perioada aceea în care au trecut sărbătorile de iarnă, dar tot e frig și nu te bucuri de zăpadă, nici de spiritul Crăciunului? Vacanța a trecut, ba mai mult, pentru studenți e sesiune, e stres.
Nu putem citi ce vrem noi pentru că avem examene, ca să fiu sinceră, eu mereu citeam altceva între examene și colegii mei mă vedeau un pic sărită din cauza asta.
Adevărul e că la ciclul de Masterat e un pic mai ușor. Sunt mult mai puține materii decât în ciclul de licență, bonus - multe dintre evaluări sunt făcute pe bază de proiecte și activitate la seminarii. Așa că îți rămâne mult mai mult timp liber în sesiune, asta dacă nu ai încă un job fulltime - așa n-ai oricum timp să respiri - I know that feeling. 

Ca să îmi petrec timpul liber într-un mod constructiv, am început să urmăresc canaluri de youtube cu pictură, ilustrații, desen în creion și alte chestii extrem de faine - care mie îmi ies și nu prea. Lor le ies așa bine că parcă s-ar fi născut desenând, dar de fapt, cu toții recunosc că în spatele lucrărilor reușite se află o grămadă de practică și încercări eșuate, adică ani întregi de practică, that is a lot.

De pictat, ce-i drept, și eu pictez mult și îmi place. Desenul și pictura sunt printre activitățile mele preferate, pe lângă fotografie, lectură, teatru și muzică. Nu pot face un clasament între activitățile astea. Pentru mine sunt sarea și piperul vieții, sunt cele mai bune lucruri care i se pot întâmpla cuiva. Nimic nu poate fi mai grozav ca activitățile astea, poate doar ciocolata. Dar ciocolata încă nu e o activitate... încă.
Oricum, în articolul acesta am zis că vă arată câteva semne de carte pe care am reușit să le fac azi, și care mi-au ieșit binișor, adică sunt mulțumită de rezultat. 




Semnele sunt desenate pe hârtie cartonată și sunt pictate cu acuarele. Cel cu flori colorate, din ultima poză, este făcut din imaginație. La restul m-am folosit de modele găsite pe internet. 
Am găsit azi la supermarket un set de acuarele fabricate în România, model din care foloseam când eram eu în clasele mici și care există încă din perioada comunistă, cred. Sunt Acuarelele Colibri, au culori frumoase, vii și strălucitoare. Am nimerit multe alte acuarele cu nisip în ele, culorile erau închise și nemaleabile (iar blending-ul era urât). Nu e cazul celor românești. Cumpărați made in RO

Sper să vă placă semnele mele de carte, a fost o desfătare să le fac și cred că e o activitate extraordinară pe care o putem face individual sau cu copiii. Devin mai apoi amintiri sau cadouri inedite. Cărțile merită oricum cele mai bune accesorii, nu? Cele care să ne inspire și să ne placă, la fel cum îi tratăm pe cei mai grozavi prieteni.
Voi ce mai citiți?
Ce realizați? 
Cum merg examenele?

Comentarii

  1. Vaaaai, ce frumoase! :) Felicitări. La mine merge OK cu examenele, ma am până pe 10 februarie și termin. La tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La masterat e mai simplu. Am avut prezentari in majoritatea cazurilor si doua examene. Le-am dat pe toate si mai trebuie sa aflu o nota. :)

      Ștergere
  2. Deși nu mă pricep deloc la pictură, pot spune că îmi plac foarte mult semnele cu copaci, felul cum sunt realizate frunzele/acele și cum se combină culorile e foarte fain! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)