Fracturi - Mihail Victus


În urmă cu câteva săptămâni eram contactată prin pagina de Facebook a blogului de o doamnă care mi-a propus o carte: Fracturi de Mihail Vicuts. 

În centrul Bucureștiului, o mașină lovește în plin un grup de pietoni. 
Unul dintre supraviețuitori, de meserie manipulator media, profită de panica din jur pentru a fugi de la fața locului. 
Curând, mustrările de conștiință îi provoacă insomnii și îl determină să ia legătura cu familia uneia dintre victime, aflate în comă. Pentru a-și ascunde identitatea și intențiile, sugerează că ar fi fost vechi prieten cu acesta. E prima minciună dintr-o serie care îl va pune în fața mai multor conflicte.
„Acesta este un roman fascinant despre trezirea conștiinței.”
„O confesiune străbătută de emoții dintre cele mai neașteptate.”

Un presupus atentat cu maşină. Un manipulator media, lipsit de scrupule. Sentimentul de vinovăţie. Lupta disperată de-a nu pierde controlul. "Fracturi" de Mihail Victus este un roman care vorbeşte despre trezirea conştiinţei.  

 Un roman psihologic captivant despre manipulare. Fracturi este încă o dovadă că oamenii nu sunt făcuţi din beton, ci din pământ: sunt fragili, maleabili, dar şi capabili să facă mult mai multe decât ar părea şi, atunci când situaţia o impune, să capete forţa de a depăşi, aşa cum spune autorul în roman, acel rău sădit încă de la naştere în ei.


Autorul, Mihail Victus, în vârstă de 33 de ani, a obţinut numeroase premii literare pentru proză, dintre care: Marin Preda (2018), Ioan Slavici (2017), Radu Rosetti (2015). Începând cu 2006, a publicat proză în diverse reviste: Tribuna (2017), Iocan (2016), Ateneu (2015), Actualitatea literară (2011) etc.


Alte detalii: Primele zece pagini din roman, când acesta se afla încă în lucru, au primit o mențiune specială la Concursul Național Rețeaua Literară, ediția V, organizat împreună cu PEN România, editura Tritonic, ASARS (Asociación de Escritores y Artistas Rumanos de España), Asociacion Cultural Diverbium și ASILR (Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română).




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)