Labirintul Diavolului de John Saul

 




Ryan McIntyre, un puști de 16 ani, devine elev al unui liceu catolic cu internat, special creat pentru elevi cu devieri comportamentale sau emoționale, Liceul St. Isaac.

Abia sosit la liceu, Ryan descoperă cu stupoare că aici au loc evenimente nefericite, elevi morți în circumstanțe violente, dispariții misterioase și alte incidente tulburătoare.




Ceea ce este şi mai ciudat, este faptul că, un punct comun ce-l au elevii cu probleme constă într-o sesiune de confesiune cu tânărul preotul Sebastian ce pare a fi trimis de însuşi Dumnezeu cu vocea sa calmă şi privirea blajină.

Dar acesta are o misiune secretă de a dovedi puterea ritualului de exorcizare, iar curând Papa însuși va lua cunoștință de evenimentele aparent misterioase petrecute la St. Isaac.


Dar Ryan, care vede anumite lucruri, are altă părere despre părintele Sebastian și devine convins că la mijloc se află nu puterea divinității, ci forțe mult mai întunecate.

Liceul este, deci, locul unor serii de posedări și exorcizări, întunericul și misterul domină holurile instituției și oamenii par a se complace în situații supra-naturale.


John Saul reuşeşte să combine maiestuos misterul cu investigaţia în Labirintul Diavolului, creionând un thriller ce îţi va trimite fiori pe şira spinării, abandonându-te într-o mare de curiozitate ce te va lăsa să îți creezi propriul final al cărții.

Cartea a fost publicată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în anul 2007, pentru publicul din România traducerea a apărut mult mai târziu, abia în 2019.

Recenzia a fost scrisă prin grija celor de la librăria online Libris, cu care blogul meu are o colaborare fructuoasă. 


Voi ce mai citiți toamna aceasta?
A trecut prea repede vara.

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi aduc aminte că am citit o carte de Saul când eram mai mic, și chiar m-a înspăimântat! Mulțumim pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)