joi, 23 septembrie 2010

Cum sa o tratezi raceala cu raceala

 Desteptatorul meu plange dimineata, nu suna ca celelalte... tresar la primul sunet, il opresc si incerc sa lungesc putin timpul pentru a ma dezmetici. De unde chip? Nici iluminatul public nu e oprit la ora aia si nici soarele nu e treaz... apoi voi fi eu? Greu.

  Ma trag eu pe mine, nu stiu cum, ma reprofilez usor dar cu greutate. Incerc temperatura podelei cu varful degetelor de la picioare si in cateva secunde devin turturi de gheata.
 Imi amintesc ca timpul e impotriva mea si ma grabesc sa fiu gata la timp pentru scoala, la timp pentru mine e ceva relativ, timpul nu e mereu acelasi.
  In dimineata aceasta a fost ceva mai special, pe langa plansetul alarmei si turturii de la picioare, am avut si o usturime in gat acompaniata de sinusuri infundate.
  Deci da, am reusit sa racesc una bunicica, Hapciuu-ul din dotare  e ceva mai nou, dar face parte din tacamul racelii, plus nasucul rosu, voce minus, gust zero. Era sa uit de servetelele de hartie, cele pe care nu le gasesc niciodata cand am mai mare nevoie.
  Acum insa e alta poveste...ma consolez cu Negro, stiti voi, bombonicile alea mentolate cu un hornar desenat pe pachet.
 Nu iau inca medicamente, vreau sa tratez raceala cu raceala. Pana vine tata cu tratamentul lui miraculos , gustos,  cam gretos, din ridiche si miere, yummy.

Bine de stiut! Sa nu puneti zahar, miere si lamie in ceaiuri fierbinti, devin toxice. Asteptati sa se raceasca, iar apoi le puteti condimenta. E de preferat sa le beti la o temperatura cat mai apropiata de cea a camerei.

2 comentarii:

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)