Culoarea purpurie

Am văzut ieri pe TCM un film emoţionant "The color purple", a ţinut mult dar a meritat. Filmul este realizat dupa romanul cu acelaşi nume al autoarei Alice Walker şi spune povestea vieţii unor familii de culoare de la începutul secolului al XX- lea.
Celie este o adolescentă prostuţă şi urâţică, tatăl ei i-a vândut copii (Adam şi Olivia) pentru a câştiga nişte bani. Când la ei acasă soseşte un străin care doreşte să o ia în căsătorie pe sora mai mică a Celiei, Nettie, tatăl lor refuzăă. În schimb o dă pe Celie drept nevasă pentru acesta ca să îi îngrijească copii şi gospodăria.
   Biata Celie duce un trai groaznic din cauza soţului ei Albert, căruia îi zice Conaşu', şi a copiilor lui neascultători. Nettie va sta o perioadă la cei doi acasă până când Conaşu" o va alunga... cele doua promit să ţină legătura prin scrisori, dar Celie nu are acces la acestea, deoarece soţul ei le ascunde. Inima şi rabdarea femeii o ajută să treacă peste aceste piedici până când intervin anumite persoane care o ajută, Shug,  fosta iubită a Conaşului,o ajută să recupereze scrisorile trimise de sora ei. Prin intermediul acestora cele două reiau legătura, Cellie divorţează de Albert şi îşi reîntâlneşte sora şi copii, pe Adam şi Olivia.
  A fost un film foarte frumos, în care o femeie reuşeşte să treacă peste piedicile din viaţă cu ajutoul unor virtuţi foarte preţioase, răbdarea, bunătatea şi hărnicia.

Comentarii