Viaţa pentru sora mea

 Am văzut zilele trecute un alt film frumos, plin de sensibilitate şi trist... My sister's keeper (Viaţa pentru sora mea). Spune povestea unei tinere familii, cu doi părinţi şi doi copii frumoşi, Kate şi Jesee . Totul pare roz, până când mama descoperă pe spatele lui Kate nişte vânătăi, o duce la analize, iar verdictul e crunt, leucemie.
  Fetiţa va avea de acum înainte nevoie de un donato compatibil de sânge şi rinichi, părinţii hotărăsc să mai aibă încă un copil, conceput în eprubetă, care să fie compatibil cu Kate. Aşa apare Anna, surioara lor mai mică, care va avea mereu grijă de sora mai mare.
Totul merge foarte bine o vreme, până când boala lui Kate recidivează, la 15 ani, iar Anna va fi nevoită să îi doneze un rinichi. Dar ca situaţia se schimbă, când fetiţa de 12 ani îşi dă părinţii în judecată cerând să hotărască ea pentru propriul corp... Mama lor este diperată, doreşte cu orice preţ să îşi salveze fiica cea mare. Se preyintă în faţa instanţei încercând să îşi susţină cauza.
   Cu această ocazie află şi ea că de fapt dorinţa aceasta îi aparţine lui Kate, care dorea să moară liniştită fără să se mai chinuie cu încă o operaţie... ceea ce se şi întâmplă până la sfârşitul filmului...

Comentarii