Iulia Hasdeu- opere

Am citit şi văzut câte ceva despre Iulia Hasdeu, da, acea tânără genială a cărei moarte a venit la doar 19 ani...şi căreia tatăl i-a construit un castel drept omagiu și loc de întâlnire. Se spune că Iulia a fost foarte înzestrată, la numai doi ani știa să scrie, la cinci ani  deja compunea primele poezii... studiază în Franța unde excelează datorită geniului ei.
Iulia Hasdeu.jpg  Ei bine, eu nu zic că trebuie să fii genial, poate nici ea nu era genială, poate avea doar o cultură generală foarte bogată, la o adică un om genial știe din multe domenii câte ceva, la fel și un om cu o cultură generală bogată.


 Pentru că m-a impresionat mult povestea ei m-am hotărât să iau câteva cărți despre ea și scrise chiar de ea, până acum am găsit:
1.Scânteietoarea viaţă a Iuliei Hasdeu- C. Manolache
2. Cugetări- Iulia Hasdeu
3. Jurnal fantezist- Iulia Hasdeu
4. Iubirile Iuliei Hasdeu- Crina Decusara-Bocsan
***
Dacă aveți și voi alte sugestii de lectură din operele ei și sunt mai ușor de găsit, presimt că nu voi găsi prea ușor cărțile din lista de mai sus la bibliotecă...

Comentarii

  1. Opera poetica (editie bilingva) - se mai gaseste in librarii (cuprinde primele doua volume din seria de Opere postume publicate de B.P. Hasdeu.) Mai exista un jurnal compus din scrisori si insemnari - 19 file de jurnal.
    Interesante mai sunt si volumele> B.P. Hasdeu, sau setea de absolut - lucrare a lui I. Oprisan si Jenica Tabacu - Amurgul demiurgului.
    Succes daca te-a prins febra asta, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Febra ma prinde si ma lasa.Multumesc de trecere si de sugestii, Alexandru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca Dumnezeu ingaduia sa traiasca mai mult Iulia Hasdeu ar fii devenit geniul feminin al
    literaturii romane.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)