Femeia în negru-Susan Hill


Poate oare un roman să egaleze o ecranizare?Eu una sunt ferm-convinsă de acest lucru,poate fi chiar mai bun.Mai ales dacă e un roman din acela care te ține cu sufletul la gură și nu te mai lasă să pui cartea jos.Începi să devii paranoic și orice sunet din încăperea în care te afli îți dă fiori, inima îți bate, te aștepți ca Femeia în negru să treacă la fel ca un curent prin camera ta și de undeva să se audă un țipăt...brrr.

 Când am început să o citesc am fost puțin reticentă în ce privește această carte, semăna puțin cu un roman polițist și în zilele acelea n-am considerat-o o alegere bună, așa că am renunțat.După aproape o luna când aveam chef să citesc ceva scurt și concentrat, cum îmi place mie, am reluat lectura din punctul în care am lăsat-o.Și foarte bine am făcut.


Despre autoare

Născută în anul 1942 în Scarborough, North Yorkshire,Anglia, Susan Hill, este cunoscută pentru romanele ei de ficțiune. Romane precum  The Woman in Black, The Mist in the Mirror și  I'm the King of the Castle, opere ce au primit premiul Somerset Maugham.




Scurt rezumat

Cartea surprinde niște momente tensionate în care avocatul londonez Arthur Kipps acceptă să ia parte la funerariile unei defuncte într-un orășel din nord.Acolo va da peste un mister și mai târziu va afla că o poveste terifiantă stă la baza acestor fenomene paranormale. 
O femeie bizară îmbrăcată toată în negru va asista la înmormântarea defunctei Darblow, prezența ei nu pare să-l deranjeze, așa că Kipps își vede de treabă. Datoria lui este de a verifica toate actele din casa defunctei, casă aflată pe un teritoriu izolat înconjurat de mlaștini-Mlaștina Țiparului- unde au loc fenomene dintre cele mai stranii și mai neliniștitoare. 
Din orășel nimeni nu este dispus să îi acorde ajutor, iar Kipps va afla în cele din urmă și de ce.Casa din Mlaștina Țiparului era locuită pe vremuri de o familie, soț și soție, care l-a adoptat pe nepotul din partea soției. Mama biologică a copilului era foarte nemulțumită de pierderea tutelei acestuia, dar îl vizita periodic.Într-o zi însă, pe când băiețelul se afla într-o șaretă cu bona și cu vizitiul, șareta a fost înghițită de nisipurile mlăștinoase din jur. Aceste evenimente tind să se tot repete în vecinătatea casei din Mlaștina Țiparului, iar Kipps este terifiat. 
Din cauza pierderii copilașului, mama biologică înnebunește de durere, iar mai apoi moare din cauza unui stop cardiac, ajungând să-i bântuie pe localnicii orășelului și pe toți care încearcă să se implice în liniștea glaciară din jur. Există un blestem, din cauza celor care se implică, un copil își pierde viața.
În speranța de a scăpa cu bine, Kipps părăsește orășelul, se întoarce în Londra, își întemeiază o familie și rupe legăturile cu orice ține de Mlaștina...Se bucură de compania fiului și a soției sale, până când un eveniment nefericit, apariția femeii în negru, duce blestemul la bun sfârșit, și groaza peste viața lui Arthur Kipps.



Dacă aveți curaj, citiți cartea, dacă nu...vă va citi ea pe voi...

Comentarii

  1. eu am vazut doar filmul. Sper sa imi adun curaj sa citesc si eu cartea. Cartile intodeauna sunt mai infricosatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohhh, mie si recenzia mi-a dat fiori.
    Ma tenteaza sa o citesc, dar nu stiu daca as putea rezista. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e si ideea, desi cred ca exista cartulii si mai infricosatoare.

      Ștergere
  3. Și cartea aceasta ajunge Luni ^^ .
    Abia aștept!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit-o! E scurtă și la obiect ( 170 de pagini ) , nu se întinde cu descrieri plictisitoare ca alte cărți și e o cartea foarte bună. Te face să te uiți în spate, ca nu cumva să te urmărească cineva :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)