Jurnalul Perlei Orientului- Maureen Lindley

                                                  
Jurnalul Perlei Orientului este cartea de debut a autoarei Maureen Lindley, o carte a genului romance publicată în anul 2009 la noi în țară.
   Romanul spune povestea Perlei Orientului, o fată născută în China într-o familie regală, fiică a unei concubine și a prințului Su. Pot spune despre carte că șochează prin stilul direct, Perla Orientului povestește despre relațiile ei cu diferiți bărbați ca și cum ar povesti ce a mâncat ieri la cină.
Perla Orientului a fost dată în adopție de la vârsta de opt ani unei rude din Japonia pentru că și-a spionat tatăl în timp ce făcea dragoste cu una din slujnice. De aici începe șocul, cam din prima pagină... :))
Narațiunea este realizată la persoana întâi, are un stil foarte direct și este foarte asemănător cu memoriile, jurnalul, chiar dacă sunt scrise de cu totul o altă persoană decât cea care le-a trăit.
Gen Yoshiko Kawashima.jpg
Yoshiko Kawashima
După copilăria petrecută în Japonia în familia lui Kawashima, loc în care Perla Orientului capătă mai multă experiență în domeniul dragostei și un nume nou- Yoshiko, fata este dată de soție unui rege mongol. Viața în Mongolia i se pare mult prea grea din cauza climei așa că fuge înapoi în Japonia, la Shanghai. Acolo ajunge să devină spion pentru japonezi. De aici începe aventura fetei, devine o fire petrecăreață și își face diferite cunoștințe în înalta societate, de care acesta va fi chiar trădată.
 Romanul ilustrează de fapt viața lui Yoshiko Kawashima, o femeie ce a fost executată pentru spionaj în al Doilea Război Mondial. Aceasta era numită Perla Orientului.

Despre carte pot să spun pe lângă faptul că șochează, și că este una ce aduce în discuție diferențele dintre femei și bărbați din lumea Orientală. Yoshiko este o fire dură și luptătoare, dorește să scape de simplul statut de soție, amantă ori concubină, deși uneori se complace. Ea încearcă să își afirme independența și  să dovedească faptul că o femeie este mai mult decât un mijloc de procreare și o unealtă care satisface nevoile bărbatului.
Recomand această carte tuturor feministelor, tuturor celor care iubesc romanele cu iz oriental, japonez, chinez, chimonouri, gheișe. I-aș acorda acestei cărți nota 7 pe 8 din 10. Din mai multe motive pe care nu vi le spun, le veți afla voi. Puteți găsi cartea la această librărie online.
 Voi ce cărți ați mai primit sau citit? Vă promisesem că voi reveni cu o recenzie cât de curând. Sunt în criză de timp și stau cam prost la partea de lectură din păcate.
Țin să le mulțumesc celor care trec pe aici chiar dacă eu nu sunt prin zonă ori nu apuc să rapsund comentariilor...să știți că le citesc, dar unele sunt de genul care nu lasă loc de replică, așa că las fără reply.  :D
Sunt fericită, azi am avut musafiri, cum marți a fost ziua mea. Am primit în dar Bel Ami de Guy de Maupassant și Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt, de care sunt foarte bucuroasă. Nu știu când le voi citi, dar sper că destul de curând.

Comentarii

  1. Sună foarte bine! Îmi place izul oriental al acestei cărți. Am mai observat-o pe diverse site-uri, dar până acum nu apucat să citesc o recenzie completă. <3

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani cu o teribila intarziere! Ai o nominalizare de la mine: http://alexandraslibrary.blogspot.ro/2013/05/versatile-blogger-award.html

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac de mor cartile care au povesti despre china. lisa see ai citit? e absolut minunata autoarea si are tot felul de carti a caror actiune se petrece in china :x

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)