Prime impresii de student



Azi toate mi-au ieșit de-andoaselea. Am fost și eu ca tot studentul, bobocul, ce-o fi, la deschiderea noului an universitar. Cu două foste colege din liceu, gata am avansat, suntem mai sus... suntem studente.
Rămânem la festivitate, câteva spiciuri moralizatoare, unul ținut de decan, câte-n lună și în stele. Despre prestanța pe care o are facultatea, despre faptul că trebuie să ne dăm silința, să învățăm să facem față... ete fâs. Au cântat cei de la facultatea de arte, secția muzică, am reținut o sole mio și momentele cele mai plăcute... fanfara de suflători a facultății. Ei au mai înviorat atmosfera. Restul va fi tăcere.
Mă despart de fostele colege de liceu care sunt la litere și mă întâlnesc cu alți doi colegi de la jurnalism. Ăsta sigur e un semn, nu? Te desparți de trecut, te întâlnești cu prezentul.

Am mers tiptil, tiptil să găsim și noi clădirea în care se presupune că vom învăța... e undeva la capătul orașului, destul de mult de mers față de campus. Clădirea e veche, pereți scorojiți, old school, ce să mai. Gardul e bestial, dacă te sprijini de el riști să îl iei în spinare.
Am fost întâmpinați de doi căței, unul măricel și negru, altul maro și mic, cu un cap rotofei și un corp de techel. Nu știu ce părinți o fi avut și el, dar era simpatic. Cei doi păreau familiarizați cu locul și dacă ar fi vorbit, sigur ne-ar fi dat și nouă mai multe detalii... dar așa.. În fine, mi-am notat orarul pe un carnețel. E destul de lejer. Vinerea e ziua cea mai tare!!!
Ne-am întors în campus, mă rog, vis-a-vis și am cerut adeverință pentru ca să îmi pot face la preț redus abonamentul de autobuz.
Toate bune și frumoase, dar când să îmi încarc cartela, sfânta cartelă de autobuz, ia fomeia de la chioșc adeverința se uită și mi-o trântește înapoi: Nu-ți pot face cu adeverință... Cred că după replica ei mi-au venit în cap și mie vreo câteva, așa de sfinți și de strămoși. Mă sui în autobuz și vin în cartierul meu. Mai încerc la alt chioșc, măcar tanti asta fost mai serviabilă. A luat cardul l-a întors pe toate părțile, a studiat adeverința și tot ce i-am dat, a pus cardul pe cititorul conectat la calculatorul din chioșc, m-a interogat cu privire la facultate și la ce studiez. Rezultatul: probleme în sistem, trebuie să sune la București... o să mai încerc și mâine.
Sper să reușesc să-mi reîncarc cartela înainte să cadă gardul facultății peste noi, Doamne ferește!
Orarul sună mișto, mai puți un curs ce are un ton de materie studiată la drept: Constituționalism.. nu prea mă încântă să învăț legi și alte porcării din Constituție. E așa fistichiu și fără pic de esență. Sper că materia să fie mai ok decât numele ei.
Aşteptări de la noul an: Să supravieţuiesc, să iau examenele, să fie şi ceva frumos în materiile astea, să se reînfinţeze seția de actorie și să nu cadă gardul peste mine.
Nu mă mai plâng, sigur alții o duc și mai rău. Voi, cum stați cu școala? Cei de la facultate, cum e căminul, facultatea, orașul în care studiați? :D
Baftă!

Comentarii

  1. a plouat.am stat uda in blugi 3 ore,mi-am rupt umbrela,mi-am udat parul si am aflat ca grupa mea s-a dizolvat.groaznica zi.acum stau la calculator si tremu de frig si trebuie sa ies din casa sa iau paine si sa aduc lemne sa fac focul.zi de ...rahat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las' ca merge si asa. E ok sa stiu ca nu doar mie mi-a mers 'asa bine' :))

      Ștergere
  2. Ţi-a mers binişor :D. Evident, se putea mai bine :).
    :)) Sunt sigură că va rezista (gardul).
    Şi eu mi-am dus sora la Iaşi duminică, împreună cu părinţii. Camera ei de cămin e drăguţă, dar cam mică pentru cinci persoane. Colege par ok. Azi a avut primele cursuri, de la 2 până la 6. :D
    La mine e destul de bine. :)
    Mult succes şi ţie! ^^

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa bafta! Nu dispera, precis o sa fie mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Succes în noul an! Mie până acum mi-a mers destul de bine, dar am momente în care dorul de casă mă copleşeşte. Cred că de săptămâna viitoare începe greul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult succes în viața de student! E frumos la facultate. Sunt niște ani în care crești din toate punctele de vedere.
    Eu sunt anul doi și îmi place. Chiar e frumos! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)