pledoarie iubirii, pledoarie urii




                                     motto ~ în cele din urmă lumea ne va ucide pe toți

Iubesc și urăsc oamenii.
Îi urăsc pe cei vanitoși și neînțelegători. Îi urăsc pe cei ignorațni și aroganți. Mă urăsc și pe mine în astfel de momente, chiar dacă atunci nu conștientizez.
Îi urăsc pe oamenii care taie aripile copiilor, care vor maturitate de la cineva care prin definiție are dreptul și trebuie să fie imatur. Îi urăsc pe oameni pentru că ei se consideră specia superioară. Da, din toate punctele de vedere omul e superior, omul a reușit să creeze dezastrele superioare care au afectat și afectează încă planeta. Omul a reușit să creeze războiul tot din superioriate și dorință de a domina. Până acum sunt norocoasă, nu am trăit în vreme de război, dar alții au făcut-o. Sunt supărată pe oameni mai ales pentru că au ucis-o pe Anna Frank,  pe Eva Heyman și pe mulți mulți alții de-a lungul timpului...în cele din urmă lumea ne va ucide pe toți. 
****
Îi iubesc și îi urăsc în același timp pe cei îndrăgostiți. Dragostea pentru mine a fost mereu ceva fulgerător...sau ar trebui să pun asta pe seama tinereții?
Iubesc oamenii care pot să păstreze viu copilul din ei și în viața matură. Să nu-i rupă aripile...
Oamenii care își păstrează inocența. Iubesc oamenii care iubesc animalele.  Îi iubesc pe cei de la care am ce învăța și îi inspiră pozitiv și cu plăcere pe cei din jur.
Oare eu voi fi demnă să mă iubesc vreodată?  Nu pun această întrebare retorică din temeri de inferioritate. Citiți atenți și veți înțelege.

Comentarii

  1. "Dacă nu-i
    Cu cine vorbi,
    Se scrie "
    - G. Bacovia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Rolul scrisului nu este acela de a scrie tot ceea ce putem spune ci din contra, de a scrie ceea ce nu putem spune."- anonim :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)