Ziua Internațională a Cărții, Sfântul Gheorghe


Hristos a înviat! Nu am trecut de multicel pe aici...

Astăzi, 23 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Cu această ocazie vreau să le urez tuturor cititorilor blogului și nu numai cât mai multe lecturi frumoaste și pline de inspirație. De asemennea, azi se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului din România.
De asemenea, vreau să le urez la mulți ani celor care poartă numele de Gheorghe și derivatele!
Ce de sărbători! :) Motive să tot petreci.
Cu această ocazie, vă provoc să spuneți ce carte v-a deschis vouă apetitul pentru lectură și să ne scrieți câteva cuvinte despre aceasta într-un comentariu.
Primii trei care răspund la provocare vor primi carte Invitație la vals de Mihail Drumeș în format electronic. (Îi rog pe participanți să îmi lase o adresă de mail pe care să trimit premiul).


Vreau să mă laud și eu puțin cu cărțile achiziționate în ultimele două săptămâni: Dama cu camelii e cartea pentru care am scris recenzie. În timp ce făceam cumpărături pentru Paște săptămâna trecută, am cumpărat și cărțile lui Anton Holban Jocurile Daniei și O moarte care nu dovedește nimic, plus Menajeria lui Jamrach de Carol Birch.
Azi am fost la libărie, am răspuns unei provocări lansate de Librăriile Humanitas, am citit un fragment dintr-o carte în librărie. Cu această ocazie am cumpărat romanul Lorelei de Ionel Teodoreanu și Concert din muzică de Bach de Hortensia Papadat-Bengescu.
Voi ce mai faceți? Ce mai citiți?

p.s Pufuleț are un concurs pentru voi exact aici! S-a străduit să facă economii ca să-și recompenseze cititorii și trebuie susținută. :)

Comentarii

  1. Hei. :3 Nu știu exact ce carte mi-a deschis apetitul, dar cel mai probabil era din seria „Goosebumps”. Poate că „Fetița care a strigat: Monstrul!”, nu mai știu exact. Țin minte cu câtă ardoare povesteam părinților despre carte ... :))

    Acum am început volumul doi din Cântul Vrăjitoarelor. O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit si eu in primii ani de liceu cateva din aceste carti din serie. Au fost bune pentru petrecerea timpului liber. Sunt o lectura plina de suspans dar si relaxanata. :)
      p.s Sa imi lasi o adresa de e-mail ca sa iti pot trimite cartea.

      Ștergere
  2. Dacă vrei, ai timp şi chef, ai putea face recenzia cărţii Lorelei când o termini? * mie mi-a plăcut mult şi mi-ar plăcea să ştiu ce părere ai despre ea*
    Hmmm...legat de întrebarea ta, ceea ce mi-a deschis apetitul pentru lectură au fost basmele pe care le citeam când eram în clasele primare. Atunci mi se părea ceva magic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amaya, desigur ca voi face recenzia romanului 'Lorelei', am citit si eu multe recenzii pozitive despre roman si presimt ca o sa-mi placa.
      Eu nu eram foarte mare amatoare de basme in copilarie, hm... nici nu stiu, cred ca nu prea le citeam.
      p.s Iti spun si tie sa-mi lasi adresa de mail, daca doresti, desigur. :)

      Ștergere
  3. Sa le citesti sanatoasa, ai multe titluri frumoase acolo!
    Stiu ca prima carte care mi-a deschis apetitul a fost "Black Beauty" de Anna Sewell. Inca mai rasfoiesc cartea aia, parca are miros de copilarie... Si cum pasiunea mea pentru cai nu s-a domolit, cred ca mi-ar face o mare placere sa o citesc si acum :)
    Adresa mea de mail e Alexandracengher09@gmail.com. Multumim pentru carte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oo, da, si eu l-am iubit si inca il iubesc pe calutul Black Beauty. Tin minte ca am primit cartea in dar de ziua mea de nastere de la o matusa cand eram in clasa a cincea... dar eu, fata prostuta, l-am citit abia cativa ani mai tarziu... si mi-a placut mult. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
      Daca ai chef de lecturi 'copilaresti', iti sugerez 'Anne de la Green Gables' si seria in care e ea protagonista, scrisa de Lucy Maud Montgomery (gasesti recenzia pe blog). Iti trimit cartea cat de curand. Lectura placuta!

      Ștergere
  4. Succes la lectura!!
    Am un concurs cu o carte la alegere, daca vrei sa participi: http://in-love-with-books002.blogspot.ro/2014/04/concurs-primul-meu-concurs.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am inscris. Multumesc pentru invitatie si multa bafta cu concursul! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)