Bunica mea

Aproape ca a trecut si vacanţa, împreuna cu sărbătorile... mai e si Paştele morţilor, dar si asta se duce..
Si oricum, morţii nu au Paste, ca doar sunt morţi, asa zice si bunica mea. :)
Bunica mea e o femeie foarte înţeleaptă, a trecut prin foarte multe la viaţa ei, dar ştie si sa rada, ma face sa rad numai cînd o vad cum rade, ea rade cu ochii si cu toata fiinta, in schimb e foarte serioasa. O iubesc mult si sunt bucuroasa cand imi spun cei din jur ca seaman mult cu ea, nu doar la infatisare cat si la caracter.
Braţele ei sunt mereu deschise pentru cei aflaţi la nevoie, e mereu acolo cu un sfat bun si o mana de ajutor.
În genereal e foarte directă, îi spune omului "verde-n fata" ce are de spus,nu îi minte nici apară cu linguseli inutile, în privinţa asta mi-ar place să-i seamăn mai mult.
Uneori toţi tindem sa ne "protejam" pe noi si pe ceilalţi de"crudul" adevăr, dar ea nu,ea îi spune omului ce are de zis si eventual îi da un sfat pentru al ajuta.
Ea îmi spune multe povesti din tinerete, ea si ceilalţi doi bunici din partea lui tata, îi iubesc pe toti.
Poveştile lor sunt o comoara pentru mine!
Tot bunica mea e foarte spirituală, cînd am întrebări legate de Dumnezeu si de bine sau rău ştiu pe cine sa întreb.
Nu îmi spune doar din amintiri, îmi spune si citeşte din Biblie, ea ştie exact unde se găsesc răspunsurile la întrebările mele, ştie chiar si trimiterile.
Bunica mea a fost si va fi o binecuvantare pentru mine. O iubesc mult pentru felul ei de a fi, pentru modul în care Il ştie lăuda pe Dumnezeu, pentru modul în care rade cu cei din jur, pentru modul în care ii ajuta pe cei din jur si pentru ca nu i-a fost frica sa fie cum ii place.
Zilele astea am invatat un lucru foarte important, am invatat ca "moartea nu e un "punct"(.) in propozitia vietii, moartea e o "virgula" (,)", desigur ca bunica stia asta deja, mai am multe de invatat de la ea.
Buni e un fel de "om de fier".
Sa ne ajute Dumnezeu pe toţi!

Comentarii

  1. Frumoas portret i-ai facut bunicii tale, sa fie mereu alaturi de tine si sa te bucuri de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, ma bucur ca v-a placut :) va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunica este mama sufleteasca care mereu ne ajuta la greu si ne mangaie durerile.Îmi amintesc privirea blanda a bunicii, uitandu-se in ochii mei,cu parul nins,parca doborat de vremuri ce imi spunea cu ochii stralucind ca totul va fi bine atunci cand faceam vreo nasbatie. Aceasta are 86 de ani,insa un suflet plin de bunatate si extaz parca de copil.Ea vede in tot si toate partea buna a lucrurilor,cu ochii sai caprui,ca de prunc.Desii este destul de batrana,face orice pentru a ma face fericit.Este o persoana sufletista ce ar da orice pentru a ma vedea mai des.In tot de-a una m-am inteles cu bunica.Ea este persoana ce imi alina durerile.Nu ia seama la partea rea a vietii.As vrea sa imi petrec vacantele alaturi de ea,pentru a nu se simtii singura.De cate ori am ocazia,o invit de sarbatori la noi acasa. Braţele ei sunt mereu deschise pentru cei aflaţi la nevoie, e mereu acolo cu un sfat bun si o mana de ajutor.Bunica mea e o femeie foarte înţeleaptă,ce a trecut prin foarte multe,dar ştie si sa rada. Ea îmi spune multe povesti din tinerete.
    O iubesc din tot sufletul, si o apreciez pentru ceea ce este!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)