Copilul cu pantaloni galbejiti

Un copilut scund de vreo cinci sau sase ani, imbracat in niste pantalonasi galbejiti descult si cu bustul gol, asteapta rabdator langa portiera unei masini mila soferului.
Spune si el, probabil niste "poezii" rugatoare pe care le-a invatat la gradinita vietii, sora lui mai mare, il supravegheaza de la departare. Vorbele copilului nu dau rezultate, asa ca renunta si merge la sora lui, mai negricioasa ca el, aceasta incearca sa-l stimuleze cu doua palme -nu sunt foarte sigura ca n-am vazut de frunze- dar micutul se fereste. Asa ca il ia rabdatoare de brat si il duce la masina cu pricina, ea scotocind intr-un tomberon de unde il putea supraveghea atent.
Soferul coboara din masina, asculta vorbele copilului, se scotoceste pana-n fundul buzunarului din care, probabil, scoate niste monede pe care i le ofera copilului pentru prestatie.
Micutul se duce la sora sa, cu care analizeaza procedura incepatorului in arta cersitului.
Ea goleste un flacon de Schweppes gasit in tomberon, in timp ce copilul in pataloni galbeni radiaza de bucurie.
Sun cazuri sociale, le place sa profite, au familie, au unde locui, doar ca parintii, care nu lucreaza, ii invata sa se foloseasca la maxim de amabilitatea oamenilor cersind.

Comentarii