Când eram mică citeam...

...destul de puţin, trebuie să recunosc, dar citeam. Am primit iar o leapşă de la Ioana de nu m-am văzut. Cert e că e vorba despre ce am citit eu când am fost mică. Îmi amintesc că primul cuvânt pe care am ştiut să îl scriu şi citesc a fost Bianca, îl scriam cu o cariocă pe o tăbliţă albă în formă de elefant, parcă era ieri... ce vremuri. Eram foarte mândră de mine, totul în jur era Bianca. :))
   Prima carte  de care îmi amintesc o împumutasem de la biblioteca şcolii primare, am citit mult pe ea, cartea se numea Heidi fetiţa munţilor  de Johanna Spyri, am citit-o prin clasa a doua, îmi amintesc că învăţătoarea ne-a pus să facem rezumatul cărţii, zis şi făcut, am făcut un rezumat aproape la fel de lung cât cartea, pe capitole... stăteam în fiecare dumpă-masă citeam şi scriam pe caiet ce am citit, că să nu uit povestea năzdrăvanei Heidi. Avea ilustraţii la câteva pagini...frumoasă carte.
   Încă o carte pe care o iubeam a fost Albă-Zăpada şi cei sapte pitici, am păstrat-o şi încă ador ilustraţiile colorate din carte. Mai erau şi cărţile în care aveam de colorat şi citit gen Hansel şi Gretel, Scufiţa Roşie, Fata cu vorbe de diamant, coloram la ele de numa numa. Mai am şi alte cărţi fumos ilustrate una cu desene Disney, Doamna şi Vagabondul, o cărticică mai bătrână decat mine, Simbad Marinarul, Poezii pestriţe pentru băieţei şi fetiţe şi Prima mea Biblie ilustrată frumos şi scrisa pentru copii.
  Când am crescut mai mare tata mi-a cumpărat Aventurile lui Tom Sawyer şi Prinţ şi Cerşetor de Mark Twain, Cuore, inimă de copil scrisă de Edmondo De Amicis, în speranţa că voi mai lăsa televizorul. Pe urmă am primit Lecturile copilăriei de la o mătuşa, o culgere de lecturi pe care le citeşti până în clasa a opta, tot de la e am primit şi Black Beauty  de Anna Sewell, Poveste de Crăciun de Charles Dickens am primit de la altă mătuşă, Jarul din palmă de George Şovu am citit prin clasa a şasea. Alte poveşti care şi-au lăsat amprenta asupra mea, au fost poveştile gen Fefeleaga ale lui Ion Agârbiceanu, carte pe care am găsit-o prin sat rămasă  de la o mătuşă, şi o citesc mereu când merg în sat şi nu am altceva de făcut.
   Păi cam astea sunt lecturile care m-au înconjurat pe mine în copilărie, de ele îmi amintesc cel mai bine... adică nu a trecut foarte mult timp şi încă mai am timp să updatez baza de lecturi, am făcut şi o pagina pe care o puteţi vedea cu ce am citit.  Acum se cere să dau leapşa mai departe, păi să vedem... o dau Claudiei,
 Diannei  , Cindyei  şi oricine mai doreşte este invitat să ia leapşa, doar să îmi spună ca să îl menţionez.

Comentarii

  1. Multumesc pentru leapsa, am s-o preiau. :D
    Oau, dar ai citit mult in copilarie, fata de mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei bine, majoritatea sunt clasice ale copilariei. Abia astept sa vad ce ai citit! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)