Cu cosaşul în dormitor


Cosașul nu era vreun tip musculos și rumen de la soare, care șade toată ziua pe plaiurile țării și cosește iarba.Și nu a ajuns ca prin minune în dormitorul meu. Faza e că aș fi preferat să nu ajungă, adică nu cel care a ajuns.
 Bun. Văd că nu înțelegeți.Vă explic mai detaliat.
  Era o noapte călduroasă de miercuri, iar eu stăteam ca de obicei cu geamul deschis și cu ochii în laptop, la birou,în căutarea unor noi aventuri.Când eram mai concentrată aud că se lovește ceva de peretele din spatele meu, nu bag în seamă. Dar sunetul persistă, și evine însoțit de niște bătăi din aripi.Ce o fi, ce n-o fi, privesc mai atent și văd ditamai dihania verde ca un extraterestru cum se zbate pe aici. Ce să fac ce nu fac, fug la mama să aduc întăriri.O trezesc fain frumos, între două mofturi și un oftat vine cu mine în camera mea, cătuam dihania după pat și nimic.Aprind veioza și ce să vezi, drăcie, cosașul stătea tolănit cu ochii lui mari pe perna mea mică și mă privea... Uite-l pe pernă! Spun cu o voce tremurată de groază, mama ia perna o scutură pe geam și se întoarce la somn.
  Spun eu mulțumirile de rigoare, că fără mâna ei salvatoare aș fi fost halită de micul monstru, și mă întorc la laptop. După câteva minute aud iar izbituri de perete, căzături pe podea, o fi fost o gâză sinucigașă, sau poate un kamikaze al gâzelor.Vroia să mă vadă dusă, dacă nu în aer, dusă de inimă rea.În fine, fug la tata în cameră și îl chem, îi explic situația dar în schimb aud niște bombăneli din care deduc un refuz...Ce să fac, în cameră nu pot intra că îmi vine el de hac...
  Rămân pe hol, aprin becul în wc și privesc în cameră, pun la cale planul B, mă întorc la mama, ea foarte nervoasă că o trezesc a doua oară. Bine...planul C, atunci. Rămân în hol, aduc mătura și lopata dar nu îndrăznesc să intru în cameră.
 Mi-era sincer milă  și greață să-l văd strivit și frică să nu sară pe mine, rămân deci în hol și analizez situația.Aud alte bătăi de aripi, deduc că e în mișcare, îl văd că aterizează pe ușa camerei și mă pivește cu ochii aceia mari pentru capul mic și verde brotăcel.Cu brațele lunguiețe și subțiri, mișcate ca în dans, era chiar simpatic dacă stau să mă gândesc.Ba nu, nu era, atâta timp cât era la mine în casă.
 Dar ce să vezi, până mă dezmeticesc eu bine, observ că micul meu intrus a zburat în wc,deci camera mea e libera, buun, sting lumina, în baie și fug în camera. VICTORIE!Pot să sdorm liniștită, nu înainte însă de a verifica teritoriul. Totul e ok, nici un alt intrus.Bun.
  Pot să mai spun doar că a doua zi dimineața părinții au găsit cosașul în chiuvetă....în chiuveta de la bucătărie  :)) .
  Povestioara  merge bine citită pe muzică ;)
 Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home
   
 Asculta  mai multe  audio   punk

P.S Nu mă laud cu bronzul meu de tractorist, căpătat ieri și azi la bunici.La bunici am făcut și fotografia din postare.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)