Mâinile aurite ale lui Ionuț

Cu două mâini înțepenite de boală, Cozmiță Ioan realizează adevărate opere de artă virtuală.Este prizonierul propriului corp, dar în desen își găsește adesea libertatea.
Îl cunosc de pe site-ul pe care mai intru  și eu ocazional și mâzgălesc (și puțin de pe messenger), desenează și se pricepe  foarte bine, toate desenele din această postare sunt făcute de el.

Cel de jos este portretul pe care mi l-a făcut.
E un cadou muncit,un portret foarte reușit și îl apreciez pentru răbdare și efortul foarte mare depus, având în vedere problemele lui de sănătate, peste care  va trece cu brio cât de repede posibil. Ionuț scrie acum pe propriul lui blog, unde, dacă aveți puțintică răbdare veți afla tot istoricul lui și toate momentele plăcute sau mai puțin plăcute prin care a trecut de-a lungul vieții, momentele neplăcute au fost cauzate de distrofia musculară Duchenne, boala  cu care se confruntă de zece ani încoace, dar asa nu-l împiedică să deseneze mai bine ca un om normal, ce spun?, el e om normal,doar că un impediment îl  oprește să fie ca noi ceilalți...din fericire, impedimentul nu e destul de mare încât să-l oprească din desenat.
Ionuț e un luptător, are simțul umorului și arta în sânge, chiar dacă boala îl împiedică să execute anumite acțiuni -precum plimbatul pe afară de unul singur- care pentru noi e ceva obișnuit, el stă și desenează, sau vorbește pe net cu amicii lui din toate colțurile țării. Are optsprezece ani ani acum, de la 8 ani se confruntă cu această distrofie musculară Duchenne, este imobilizat la pat sau în scaunul cu rotile, dar luptă.Mi-a spus că visează să alerge liber prin ploaie, sau cel puțin, să se plimbe, eu cred că va reuși.
  Are nevoie de o sumă destul de mare de bani. Blogului lui este acesta http://shagoondesenatori.blogspot.ro/ .Acolo își spune el povestea, își pune speranțele în mâinile lui Dumnezeu și în cei dispuși să îl susțină.
Mai multe nu prea știu ce să scriu despre el, doar că este un om puternic, ca cei care reușesc să treacă peste greutăți, mie îmi place să-l numesc om de fier. Este un tânăr cu o voință foarte puternică, trăiește cu speranța că se va face bine și ar trebui să fie un model de urmat pentru cei slabi ca mine, care în momentele de cumpănă stau și își ling rănile.
Cazul lui a apărut la programul de știri al postului Kanal D, aici sunt secvențele filmate la el acasă. Ionuț Cozmiță-youtube.

Vă las aici și link-ul galeriei lui de desene de pe desenatori.ro- Shagoon.
Mie personal mi-ar face o deosebită plăcere să-l cunosc pe băiatul ăsta, știți face-to-face, dar până atunci vreau să aud că e bine!!! Doamne ajută!


Comentarii

  1. Ionut e o lectie vie pentru toti prin puterea si hotararea lui, curajul si optimismul, prin deterinarea lui dea continua,
    Sper si eu sa primeasca ajutorul necesar si sa se simta mai bine pentru ca merita si are nevoie de o pauza, dupa atata suferinta. Dumnezeu sa il ajute!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)