Dumbo, elefănțelul

                                         
Dumbo e un desen animat produs în anul 1941 de Walt Disney și realizat de PKO Radio Pictures, desenul a fost  produs în format Sonovox (aparat care se poziționa pe gât și dădea vocii un sunet instrumental).
Un exemplu în video, aici. Această tehnică a mai fost folosită și în alte animații Disney.
 Dumbo este un pui de elefant născut la circ, numele lui real e Jumbo Jr.. Primește, Dumbo, datorită urechilor sale mari și clăpăuge, ceilalți din circ îl iau peste picior sau se poartă urât cu el din cauza aceasta.
Singurii care îl iubesc și îi iau apărarea sunt doamna Jumbo, mama lui, și șoricelul Timothy. Acesta din urmă încearcă să îl integreze pe elefănțel în lumea circului iar încercările lui nu dau întodeauna roade, Dumbo are de multe ori de suferit.



Desenul e înduioșător și foarte drăguț, potrivit pentru orice copilaș, specific faptul că în această animație este reprezentată și violența asupra animalelor, ca fapt negativ desigur. Mi-a plăcut.

Stau și mă întreb, cum ar fi fost viața noastră fără desenele Disney?! Mai searbădă, lipsita de culoare, muzică, fantezie, gânduri pozitive...

*******************
Am reușit să remediez problema cu postările duplicate, phiu. :) Le mulțumesc celor care m-au ajutat cu sfaturi, în special Ralucăi, al cărei sfat l-am urmat. Nu știam că problema aceasta a blogului are și un nume sau că li s-a mai întâmplat și altora. Credeam că doar eu pot păți ciudățenii din acestea când intru în frenezia mea de schimbat aspectul, dacă ați ști cât le-am învârtit și sucit până am ajuns la un punct final, de care nu sunt încă 100% mulțumită.
Am catalogat postarea aceasta la Colțul piticilor, aici voi vorbi despre desene, lecturi, filme, cântecele pentru cei mici, sau mari.

Comentarii

  1. Oh, stop it, you. :>
    De fapt, știu chestia asta pentru că mi s-a întâmplat și mie, la fel și multor alți oameni. Și pe mine frenezia asta de schimbat aspectul mă ține câteva zile atunci când mă apucă. :)

    Dumbo a fost un film frumos și emoționant, deși eu l-am văzut relativ târziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-ai vazut relativ tarziu? Eu ce sa-ti spun ca l-am vazut ieri la tv in intregime :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)