Gustul zăpezii

Ce gust are zăpada?  
Nu știu, e cam târziu să vă întreb acum, știu doar că n-am de gând să țin prelegeri despre fenomene meteo în textul acesta. Te superi? Sper că nu.
 Voi vorbi despre Gustul zăpezii  (Snow cake în original), un film bun pe care l-am văzut recent la tv.
                       
Filmul a fost realizat în 2006, dar mai bine citiți voi detaliile aici. Nu îmi place deloc să dezbat detalii tehnice dintr-un film sau spectacol, nici să comentez prestația vreunui actor. Poate fac asta doar când actorul m-a impresionat profund prin interpretare sau m-a dezamăgit.
Linda, Maggie,Alex
 Gustul zăpezii  îi prezintă pe Alex Hughes, un șofer obișnuit care conducea spre Winnipeg. În drumul său o ia în mașină pe agasanta și vorbăreața Vivienne, o atuostopistă oarecare. Din nefericire mașina lui este implicată într-un accident, un camion dă subit peste ei, iar Vivienne este ucisă pe loc.
 Simțindu-se foarte vinovat de moartea fetei, Alex o vizitează pe mama acesteia pentru a-i prezenta sincere condoleanțe. Ajuns la casa femeii, Alex va avea o surpriză, Linda, mama Viviennei, este o femeie ce suferă de autism. Fata era singurul sprijin al mamei sale, iar Alex rămâne să o ajute la funeralii și să ducă gunoiul. În cele câteva zile petrecute în cartierul Lindei, bărbatul ajunge să o cunoască pe Maggie, de care se îndrăgostește.
  Alex ajunge să iubească din nou, să treacă peste trauma provocată de accident și peste traumele provocate de accidentul fiului său ce a avut loc cu ani în urmă. Ajunge să fie mai atent, mai responasbil datorită Lindei. Femeia nu se sfiește deloc să acționeze și să spună tot ce gândește. Dacă mă întrebați pe mine, Linda e personajul meu preferat din film.
  
I-aș acorda filmului un -10, are și câteva mici scăpări, dar merită.

 Voi ce mai faceți? Ce ați mai văzut sau citit bun în ultima vreme? :)

Comentarii

  1. \Da... filmul este unul foarte diferit de celelate filme din cate am vazut in trailer si dupa descrierea ta cred ca ma voi uita la el :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poveste emoţionantă! Ador filmele de genul acesta şi cred că îl voi urmări şi eu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)