Cele treisprezece motive ca să mă enervez...

  Am citit o parte din Cele tresprezece motive -Jay Asher, dar sincer nu mi-a plăcut.Limbajul e foarte sec, ideea abordată e foarte interesantă și e o idee bună de carte, dar am impresia că putea să facă romanul ceva mia complex, mai elaborat, nu așa sec. M-a și enervat, plus că n-am avut răbdare să citesc tot....
Poți rezuma cartea asta în 2-3 propoziții, O tipă se sinucide, dar înainte de asta înregistrează niște casete care conțin motivul sinuciderii și le trimite celor care au supărat-o....
 Tema abordată este una din cele mai puierile posibile, adică problemele din liceu, dintre adolescenți și mai ales problema Hannei, care în loc să încerce să se integreze în liceu, în noua școală,preferă să își pună capăt zilelor.Mai mult de atât, trimte treisprezece casete în care își spune problemele celor care le-au cauzat.... limbajul e prea plictisitor, înregistrările Hannei sunt amestecate cu acțiunea și dialogurile celorlalte personaje.E întortocheată rău.E exact genul de carte scoasă pe piață pentru a deveni comercială . Pe scurt, nu mi-a plăcut deloc.
 Coperta e superbă, ideea în sine e foarte bună dar conținutul cărții e sărăcuț rău.I-aș da un 4 pe 5 din 10 ca să nu fiu rea.

****
Așa, ca să nu vă speriați pe pesimismul meu, am chinuit cartea asta vreo două zile pt că am găsit-o la bibliotecă. Altfel nu cred că puneam în veci mâna pe ea, n-aveam când și unde.În lume sunt cărți mult mai bune care merită citite. Voi reveni curând cu Eva Luna. 

Până atunci vă invit să vedeți noutățile lunii octombrie la adevarulshop.ro. O zi bună.Am fugit.
p.s mi-a mai trecut răceala.

Comentarii

  1. Nu prea stiu ce sa cred despre aceasta carte, am intalnit o multime de opinii contradictorii. Unii sustin ca au ramas profund impresionati, altii aluneca la cealalta extrema, considerand-o o risipa de timp. Voi face ca tine si, daca voi avea ocazia, o voi imprumuta de la cineva sau de la biblioteca, macar sa vad daca isi merita recenziile sau nu. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)