Puşculiţa cu gânduri, înainte de culcare

Aveţi vreodată impresia că ideile pe care le enunţaţi în gând sau în scris sunt foarte bune, demne chiar de a fi păstrate pentru posteritate?Sau că ați găsit într-o carte, revistă sau pe internet un citat pe care ați vrea să-l păstrați undeva pentru todeauna?
Am des aceste senzații și chiar îmi pare rău că nu sunt posesoarea unei memorii de elefant.
Azi mi-a venit încă o idee pe care o consider foarte bună. Mai țineți minte când erați mici și strângeați mărunțiș în pușculițele porcușori de plastic? Eu nu făceam asta niciodată, dar acum m-am gândit să strâng idei într-un porcușor primit de la o prietenă (cel din fotografie). M-am hotărât să scriu zilnic sau de câte ori simt nevoie un citat, un fragment de melodie ori un gând pe câte un bilețel pe care să-l păstrez în pușculiță. Ca să-mi fie mai ușor le voi data...câteva din gânduri le voi împărtăși cu voi pe o pagină (Pușculița cu gânduri) pe care am de gând să o fac pe blog.
Ar fi o idee drăguță, la fel ca un jurnal, încercați și voi asta. Peste ani, dacă reușiți să mențineți pușculița, veți vedea ce gânduri sau idei v-au măcinat și impresionat în tinerețe. :)

Acum înainte de culcare citesc "Ultima vrăjitoare" volumul I de Anna Vary, n-am mai postat de un secol în această rubrică și îmi pare rău.
Cartea e destul de bună, deși la început aveam oarecare impresie că seamănă mult cu Nymphette_dark99 și eram sceptică în privința ei.
Voi ce mai faceți? Citiți? Scrieți? Jucați? Călătoriți? Leneviți? Într-o lună reîncepe școala, nu și pentru mine însă, lucru care mă cam întristează...
Baftă!

Comentarii

  1. Hmmm foarte buna ideea ta cu pusculita! Cred ca o pun si eu in aplicare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce draguta e pusculita, superba idee. E frumoasa cartea Ultima vrajitoare din Transilvania?..

    RăspundețiȘtergere
  3. Uu! Frumoasă idee. :> Țin minte că aveam un porcușor-pușculiță când eram mică, dar nu prea l-am folosit pentru a strânge bani. Evident că nu ai cum să ții în minte atât de multe citate, eu le postez pe Goodreads sau în recenzii, dar e mai bine să le ai pe toate într-un singur loc. ^^ Dacă îți plac amintirile mici de genul acesta, îți recomand să încerci și un scrapbook. Poți lipi în el citate, fotografii, bilete de tren etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee drăguţă! :) Şi eu am aceeaşi problemă. Ah, memorie de elefant, ce bine sună :D...
    Cum e cartea "Ultima vrăjitoare din Transilvania?" :).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)