Cele mai tinere

Am citit şi auzit o grămadă de poveşti despre cei mai tineri oameni din anumite domenii, sunt bucuroasă să spun că o mare parte sunt romani!
****
1.Cea mai tânără alpinistă, născută pe data de 3 decembrie 1994, se numeşte Crina Popescu, toţi cunoscuţii îi spun Coco.În 2010 a cucerit vârful McKinley (Alaska), atunci a fost numită cel mai tânăr alpinist din Europa.De atunci a mai cucerit și alte vârfuri din diferite locații precum cel din Mexic, Papua Noua Guinee, Australia etc.
****
2.Cea mai tânără cântăreață, presupun că toți o știți, numele ei e Cleopatra Stratan, s-a născut pe 6 octombrie 2002. A devenit celebră la vârsta de 3 ani când a susținut primul ei concert timp de două ore. La 3 ani a fost lansat primul ei album și a fost inclusă în Cartea Recordurilor.
****
3.Cea mai tânără scriitoare de romane este Maria Alexandra Ion care a debutat la vârsta de 14 ani în noiembrie 2010 cu romanul  Lily of the Valey.Lena Turner și misterul fratelui pierdut. Romanul spune povestea Lenei, o adolescentă născută în Anglia, ferită de problemele vieții,care studiază într-o școală castel.
****
4.Cea mai tânără traducătoare-Ioana Iepureanu, este ceacare a tradus seria Harry Potter a scriitoarei J.K Rowling.A tradus prima carte din seria Harry Potter pe când era în liceu la vârsta de 16 ani. A fost criticată din cauza limbajului puieril folosit, dar la 16 ani să traduci o carte de câteva sute de pagini e ceva.
****
5. Cea mai vestită actriță în tinerețe, Shirley Temple, a fost considerată copil minune. Născută în 1928, a scris o pagină foarte importantă în istoria cinematografiei, ea jucând cel mai bine rolurile de copii.A jucat în filme precum War babies, The last man, Out all night,The Little princess , Little Miss Brodway,The little colonel, Curly top,Heidi etc.
****
6.Cea mai tânără mamă din lume-Lina Medina- o fetiță de 5 ani din Peru a născut un băiețel în 1939, inițial s-a crezut că e o tumoară gigant. Corpul ei a fost apt pentru a purta o sarcină încă de la 3 ani....lucrul ăsta e tulburător. Lina încă trăiește și are 77 de ani.

Comentarii