O lume dispărută- Arthur Conan Doyle

 Am găsit cartea asta printre mormanele de cărți vechi pe care mătușa le-a lăsat acolo din lipsa de spațiu.Good for me. :D
   Romanul lui Doyle spune povestea unor aventurieri, profesorii Summerlee şi Challenger, tânărul jurnalist Malone şi lordul Roxton care pornesc într-o expediție pentru a descoperi o lume dispărută. Profesorul Challenger  este inițiatorul expediției, el cunoscând drumul. Împreună trec prin diferite încercări întâlnind: pterodactili, iguanodoni, megalozauri şi alte specii  ca acestea despre care scriu în jurnale pentru a rămâne istoriei. Întâmplarea este povestită din punctul de vedere al jurnalistului Malone care încearcă împreună cu lord Roxton să medieze neînţelegerile dintre cei doi profesori. Pe parcursul expediţiei cei patru intră în conflict cu diferiți dinozauri și cu  oamenii-maimuță de care scapă cu ajutorul unui trib. Timp în care pericoulu morții îi pândește de la fiecare colț. Reușesc să se întoarcă în Londra cu ajutorul fiului șefului de trib care le dă harta unei peșteri prin care ei resușesc să se întoarcă la intrarea pe platou.
 Întorși acasă fiecare se dedică convingerii lumii cu veridicitatea celor văzute, datorită unor diamante găsite de către Lord Roxton fiecare își poate face planuri, Challenger deschide un muzeu de arheologie, Summerlee clasifică fosile, lord Roxton plănuiește să reia expediția iar Malone se întoarce la Gladys, femeia pe care o iubește și care l-a îndemnat să facăexpediția.Din nefericire ea este căsătorită iar Malone hotărăște să-l însoțească pe Roxton în următoarea expediție.
 Cartea a fost una plăcută, suspansul îl însoțește pe cititor împreună cu personajele ei la orice pas. Mi-a plăcut, o recomand cu căldură și celorlalți. ;)

Comentarii

  1. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am
    inspired! Very useful info specially the ultimate section :) I care for such information
    much. I used to be looking for this particular information for a very lengthy
    time. Thanks and best of luck.

    Review my page; calculate bmr

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine !!! Este foarte frumoasa povestea !!! :* :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)