Ac de cojocul lor

    Am tot spus cât de mult detest dimineţile matinale petrecute în autobuz. Am şi motive bine întemeiate, să ştiţi!
Cu mijloacele de transport astea călătoresc de la cel mai jegos gunoier, până la cea mai stilată damă... iar noi, cei din mijloc suntem doar observatorii.
  De multe ori suntem martori a certurilor dintre pasageri şi şofer...
Într-o dimineaţă,  o femeie în vârstă doreşte să coboare din autobuz, se apropie de uşă şi aşteaptă, dar spre nenorocul ei nu avea staţie acolo...începe să strige la şofer:
-Domnu', da' de ce nu opriţi si aici!
  Autobuzul se opreşte la într-un finla, dar la staţia urmatoare. Femeia coboară pe prima uşă şi îl ceartă pe şofer:
-De ce nu aţi oprit şi acolo? Ieri  am fost cu autobuzu ăsta şi a oprit şi acolo, bine că aşteptam ca prostii să...

-Da' vorbeşte frumos, că eşti femeie bătrână, se răsteşte şoferul animalic la ea, o să opresc acolo când vor pune plăcuţă de 12, ai vazut dumeta plăcuţă...
- Haideţi acuma domnu', lasaţi-o, intervine un călător grabit din autobuz.
  Şoferul porneşte bombănind, mă gândesc oare de partea cui sa fiu, a femeii, care nu ştia pe ce lume e cu staţie cu tot sau a şoferului respectuos...

*** 
    Într-o altă dimineaţă, bărbatul de la volan a uitat sa deschidă uşa din spate, câţiva călători îi strigă şoferului care se face că nu aude... o pasageră mai tupeistă se duce frumuşel, bate în cabina şoferului:
-Halo, da' bine că în spate nu deschdeţi!
  Se deschide prima uşă, în timp ce toţi coboară, femeia încă se sfădeşte cu şoferul...
  Foarte nervos, acesta îi zice nu mai ştiu ce , la care ea:
-No, nu comenta, că îţi fac şi probeleme! Zice ea indignată, după care işi aranjează poşeta pe umăr şi işi vede de drum.
   În cazul acesta culpa a fost strict în tabăra şoferului, iar femeia a ieşit învingătoare.

Comentarii

  1. À Propos de calatoria cu autobuzul...
    Transportul spre supermarket-ul Auchan este gratuit. De fiecare data cand soseste maxi-taxi toata lumea se imbulzeste ca sa prinda loc.
    Langa mine , o batrnica de vreo 75 de ani, cu o geanta ptr cumparaturi mai mare decat ea , incearca sa-si faca loc prin multimea tensionata in cautarea unui loc. Toata lumea o da la o parte, se impiedica practic de ea si urca... Intr-un final, o domnisoara o cuprinde de dupa umeri si o intreaba zambind daca ar vrea sa fie ajutata. Batrana primeste fericita si urca impreuna. Ajunsa in dreptul unui scaun ce nu era inca ocupat, batrana se aseaza. De langa ea soseste un strigat ofensat : "nu va puteti aseza ptr ca e ocupat". Vocea ii apartine unui tanar de vreo 15 ani care ocupase locul vecin scaunului sau ptr iubita sa, o tanara de aceeeasi varsa. Batrana intreaba : "si cum, acum sa ma ridic ptr ca dumneata ai ocupat scaunul?" Tanarul, plin de tupeu, si cu obraznicie, se uita in jurul lui si raspunde raspicat : "Da". In spatele sau, un alt amic din grup, care ocupase si el un scaun, observa ridicolul si se ridica ptr a oferi scaunul batranei. Aceasta accepta bucuros... bineinteles... recuperand si tinand strans geanta de cumparaturi.
    Eu, fiind mai in spate, am privit cu atentie cuplul de tineri care a ocupat cele 2 scaune... O domnisoara foarte fina, foarte frumoasa si foarte incarcata de cumparaturi care nu stia cu ce sa ii mai intre in voie mitocanului, care periodic o neglija ptr ca mai apoi sa dea dovada de exces de afectiune, in functie de atentia publicului de care credea ca se bucura.
    SI m-am intrebat : Oare de ce unii oameni suporta astfel de mojicii si se fac de rusine in compania unor astfel de mitocani?

    RăspundețiȘtergere
  2. Te inteleg, lumea e ciudata, rea si de cele mai multe ori de neinteles...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)