Copilul lui Noe

 
   Am descoperit recent un autor genial prin simplitatea prin care scrie. Da, Eric-Emmanuel Schmitt e oficial unul dintre autorii mei preferaţi. Azi dimineaţă am terminat de citit Copilul lui Noe, un roman copleşitor prin felul în care  este expus. Romanul redă timpul petrecut de Joseph, un copilş de numa şase ani într-un  internat catolic pe timp de război. Joseph, erveu fiind este lăsat mai întâi în grija unei familii nobile de către părinţi. La rândul lor aceştia îl încredinţează pe copil preotului Pons, care îl duce la internat pentru a îl putea  salva de raziile naziştilor.
  Băiatul petrece trei ani în acest internat, timp în care se împrieteneşte cu alţi copii careu au aceeaşi soartă ca şi el. Părintele Pons este conştient că băieţii cazaţi acolo pentru a fi protejaţi de război sunt evrei, împreună trec peste diferite încercări, precum raziile poliţiei.
Timpul pe care îl petrece aici este unul foarte constructiv pentru Joseph, aici află care sunt diferenţele şi asemănările dintre evrei şi creştini şi că Dumnezeu este aceleşi pentru ambele religii. La sfârşitul războiului Joseph îşi regăseşte părinţii, alături de care îşi va contiuna restul copilăriei, fiind-ui însă veşnic recunoscător părintelui Pons.
Puteţi comanda cartea de aici http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/copilul-lui-noe-52567.html

Comentarii