Unde pădurea întâlnește stelele - Glendy Vanderah


Unde pădurea întâlnește stelele părea a fi un roman Young Adult ca stil și ca scriitură, simplă, ușor descriptivă și fără acel ceva care să te farmece din primele cinci pagini, cum reușesc să meșterească unii maeștrii scriitori. Cu toate acestea, am subestimat romanul la început, pentru că pofta vine mâncând, în cazul acestui roman situația devine din ce în ce mai palpitantă pe parcursul lecturii.

Joanna Teale are ca temă de licență studiul păsărilor sălbatice dintr-o regiune a statului Illinois. Pentru că a întrerupt studiul din cauza tragediei prin care a trecut cu mama sa, dar și din cauza propriei bătălii cu cancerul, Jo trebuie să recupereze cercetarea și să se repună pe linia de plutire cu proiectul ei. 

Toate decurg conform planului, până într-o zi când apare pe proprietatea închiriată de ea o fetișcană cu urme de vânătăi pe corp și o poveste intrigantă: Ursa zice e coborâtă dintr-o altă galaxie și posedă corpul unei copile găsită moartă. 

Situația se complică odată cu trecerea timpului, totul devine un joc de convingere, Ursa continuă să revină pe proprietatea închiriată de Jo, dar refuză să îi spună pricina pentru care a fugit de acasă.Complice devine Gabe, tânărul vânzător de ouă care deține casa din vecini. Între Jo și Gabe se leagă o prietenie adevărată, mai mult de atât, cei doi pășesc împreună pe drumul auto-cunoașterii și speră să descopere locul de proveniență al Ursei. 

Copila este un adevărat mister, cu o inteligență sclipitoare și capacitatea de a scorni povești ingenioase, îi lasă pe cei doi tineri dezarmați, cu toate acestea, ei speră la un viitor împreună cu fetița. 

Lucrurile se complică odată cu o ieșire în oraș pe care o au cei trei, fetița devine agitată și mai târziu, Jo realizează că au fost urmărite până acasă. Romanul se transformă în unul de acțiune, cu împășcături și morți. 

Cu toate acestea, misterul Ursei nu este nici pe aproape deslușit. 

Odată cu aflarea adevărului, Joanna realizează cât de mult ține la fetiță și câtă nevoie are de un părinte adevărat, care să o salveze din ghearele unor posibile familii abuzive la care ar urma să ajungă micuța nepământeană.


Unde pădurea întâlnește stelele este o carte despre traumă și recuperarea din ea, despre abuz și modalitățile prin care un copil atipic reușește să-i facă față și să-l depășească cu istețime. 
Cartea m-a dus cu gândul la melodia lui Avicii. 

N-am trecut de mult pe aici, încerc să mă revanșez. 
Voi cum sunteți?  Bine, sănătoși?Comentarii