Eu, Coco, Colindai...

Azi a fost prima zi de Craciun din anul 2009, al cinsprezecelea Craciun al meu, Doamne si cand ma gandesc ca altii au zeci sau aproape sute :)) oare voi prinde eu atatea?! eu am doar 10+5...
In fine, ziua a inceput cum nu se poate mai "bine", cu ploaie si vreme rea, din ajun imi pusesem in plan sa merg dimineata asta la biserica... da de unde chip, ca m-am culcat pe la ora unu noaptea si ma-m trezit la unsprezece fara a doua zi?! Adica puteam sa merg si la bis, dar erau cam multe piedicii in cale, adica vremea si lenea, sa-mi fie rusine!
Ce era sa fac de una singura,mami era li bis si tata la lucru,asa ca m-am trantit pe scaun in fata la calculator si am inceput sa "navighez" pe apele tulburi ale netului...intre timp am mai dansat de una singura ca o prostuta pe melodia "trichi trichi" de Analia Selis, o melodie tare draguta (pe care mama nu o suporta), singurul meu spectator fiind perusitza mea cu un nume lung "Fulg-de-Nea" ca-i alba si Coco ca-i mai simplu...A trecut timpul si au inceput sa se auda tobe, primii au fost dubasii cu capra lor multicolora, da, a fost putin emotionant, au si ccolindat, i-am auzit din camera, ii priveam de dupa perdea, ca sa nu ma vada, nu mai plecau..
Apoi tot mai multi colindai au inceput sa-si faca aparitia, bateau la tobe, la usi, hoinareau din scara-n scara....mai spre seara am iesit cu mami la plimbare, tot cartieru Velentza era plin de pustani, mai era si cate-o fata, la un moment dat riscam sa fim bombardate cu petarede...dar am scapat cu bine, firar! inca mai simt gustul de la prescura inmuiata-n vin pe care mi-a dat-o o femeie, am luat-o si japs cu ea in gura ca n-am stiut ca ma va "imbata"cu gustul nesuferit de alcool, mama se intindea la vorbe cu femeia, mie-mi venea sa vars, nu alta.
Intoarse acasa din plimbare, am iesit cu mami in "sezatoare" pe balcon si am inceput sa "ne" radem de colindaii care dadeau tarcoale la casele vecinilor, case pe care le pot vedea frumusel din balcon, cativa "lingai" , ca altfel nu pot sa le zic, isi asteptau randul la colindat in fata casei unui vecin, care mai avea o tura inauntru. In final au iesit ceilalti condusi de vecin, care a facut o selectie printre "micii vestitori ai nasterii Domnului" , a zis ceva de genu' "hai tu ca-mi esti prieten si tu ca esti vecin" resut au ramas cu buza umflata "binecuvantandul" pe vecin, eu ma spargeam de ras cu mami :)).
In mare, ziua de azi a fost una plina de tobe care si acuma-mi suna in cap, cu toate ca "lingaii" de colindatori au fost alungati acasa din cauza ploii.
In incheiere le multumesc celor care citesc ce scriu eu "In mintea mea" si la doresc sarbatori binecuvantate la propriu!
Eu va pup, iar Coco va ciupeste (mai else de degete)! :))

Comentarii

  1. Am o informatie de ultim moment :), niste colindatori, in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca nu asteapta recompense dupa ce colinda, au dat un "concert" frumos in mijlocul strazii, astfel a putut sa simta si cartierul nostru ca e sarbatoare, pana cand a venit un betiv si a amenintat ca suna politia, daca nu inceteazacu "galagia"...ce sa-i faci...trebuie sa strice cineva buna dispozitie,plus ca am aflat ca politia a si sosit la fata locului si i-a penalizat pe colindatori... sarmanii, ce recompensa au primit pentru ca ne-au adus bucurie...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)