Forțele răului absolut-Invocarea de Kelley Armstrong

Spuneam cu câteva zile în urmă de seria de autor Kelley Armstrong Forțele răului absolut și că voi reveni cu recenzia-rezumatul primei cărți din serie,vol.1 Invocarea. Acum e acel moment.

 Melodia îmi sună bine cu tema cărţii.

Rezumat: Chloe Saunders, o adolescentă de cinsprezece ani aflată în primul an de liceu-la regie film- duce o viață tipică oricărui personaj de carte și oricaărui adolescent. Într-o zi viața ei se schimbă radical, când vede fantoma mutilată a unui agent de pază mort într-un accident. Chloe rămâne șocată și face scandal, mătușa Lauren și tatăl ei iau decizia de a o interna pe fată într-un sanatoriu pentru tineri cu probleme psihice câteva săptămâni.

 Acolo, la Sanatoriul Lyle, Chloe întâlnește tot felul de tineri aparent bolnavi psihic obișnuiți care ascund probleme neobișnuite.Liz, colega ei de cameră care e transferată la un spital din cauza unor obiecte ce zboară prin casă, unde probabil moare, Rae, o iubitoare a focului ce se dovedește că are puterea să aprindă unul cu propria minte. Derek un fel de monstru-adolescent cu puteri supra-omeneșit, fratele lui Simon și Tori, a fată cu toane. 
 Timp de câteva zile Chloe se supune regulilor sanatoriului, își îndeplinește sarcinile împreună cu colegii ei, până când un spirit o cheamă în subsolul casei. Intră în conflict cu Tori, care o ademenește în subsol unde o lovește și o leaagă.Chloe stă câteva ore acolo unde are de-a face cu un mort înviat de puterile ei, până când Derek care știa de puteri îi sare în ajutor. Câteva zile mai târziu Simon, Chloe, Derek și Tori hotărăsc să evadeze din Sanatoriu, ajung într-o fabrică din apropiere unde sunt urmăriți de angajații sanatoriului. Se trage în ei cu sageți tranchilizante, dar reulesc să scape. Chloe aflase de la fantomele înviate de ea câte ceva despre sanatoriu, cel ce la înființat făcea experimente pe oamenii cu puteri paranormale, tată lui Derek și a lui Simon a lucrat pentru cei care făceau experimente, de la ei acesta l-a salvat pe Derek. Tată lor dispăruse iar baieții încercau să-l găsească. 
 Chloe și Tori fug la mătușa Lauren care se dovedește a fi o trădătoare care o predă pe Chloe înapoi celor de la Sanatoriu. Chloe Saunders se trezește din nou închisă.
 Urmează să citesc și continuarea şi anume Revelaţia şi Răfuiala.
Cartea asta îmi aminteşte de Veronika se hotărăşte să moară a lui Paulo Coelho  sau de Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey, îmi aminteşte mai mult pentru că şi în cărţile astea acţiunea are loc într-un sanatoriu de boli mintale, Chloe și ceilalți prieteni au probleme paranormale nu mintale, dar au fost greșit categoritzați. De fapt intenționat. Sunt curioasă ce-mi rezervă viitorul, adică următoarele volume. :)) 

Comentarii

  1. Pare intersanta cartea. Multumesc pentru recomandare :) Sa ne citim sanatoase !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am ascultat si melodia postata de tine. Este draguta si tocmai am inceput sa caut mai multe despre artista. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea din postare? Da. Mi se pare ca se potriveste bine cu cartea.Ma bucur ca-ti place. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost prima carte fantasy pe care am citit-o si mi-a placut foarte mult:). E adevarat ca la inceput nu e cine stie ce, dar pe parcurs devine geniala!

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dee: Da, e o carte buna care te prinde pe masura ce avansezi cu cititul.Azi am inceput volumul 2. :)Ma bucur ca ti-a placut si tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. e cea mai tare carte pe care am citit-o vreodata

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte tare cartea!a fost excelenta! am citit toate volumele si pot sa spun fara indoieli ca e geniala!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Este o carte minunata ! Toate colegele mele s-au mirat cat de repede pot s-o citesc si cat de fascinata sunt de ea :D. Acum trebuie sa le dau pe rand sa citeasca volumul 1 iar cateva si-au facut deja comanda.Volumul 1 este foarte bine scris,cu o poveste de inceput nici prea fascinanta deodata dar deloc plictisitoare,pur si simplu PERFECTA! Acum sunt la vol.2 si tot ce pot sa zic e ca poveste devine din ce in ce mai buna pe parcursul cartilor deci daca ati citit volumul 1, ar fi o mare greseala sa nu cititi si restul seriei. Lectura placuta !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)