Despre păpuși

Cu ce ați fost sau v-ați cadorisit voi de ziua voastră, fetelor? Cum ați petrecut?
Eu m-am simțit bine azi, deși la școală a fost cam tensionat, mai mult din cauza simulărilor... acasă am avut timp să citesc și să trag un pui de somn.
De cadorisit, m-am cadorisit singură cu o păpușa. Una simpatică, de colecție din porțelan.
Are formă de barbie și e frumos îmbrăcată, cu rochie de epocă.

Mi-e dragă, momentan sunt încântată de ea și abia aștept să mai apară. A apărut la deagostini, următorul număr va fi mai scump, nu plănuiesc să le iau pe toate, dar vreau să o iau măcar pe Jane Eyre, Anna Karennina, până acum ele mi se par cele mai frumos îmbrăcate. 
  Aici o puteți vedea mai de aproape, figura ei e destul de drăguță, puțin simplă și rudimentară, dar părul și pălăria cu tul sunt foarte frumoase. 
Am mai făcut fotografii și cu cealaltă păpușă, Joan (când am luat-o n-am găsit un nume mai bun, lipsă de inspirație), e mai copiliță și cu o ținută mai împopoțonată. 

Aici sunt amândouă, la o bârfă. 

Am mai încercat și alte cadre cu cele două domnițe cochete.

 Cum vi se par? Mi-a plăcut să le fac poze, sunt modele excelente și foarte pricepute, pot sta nemișcate minute în șir până nimeresc eu un cadru bun, și nici nu sunt supărăcioase.
Am aflat o istorie destul de bogată despre păpușile de porțelan, știați  că la început păpușile au fost obiecte religioase? Mai apoi au fost create ca decorațiuni și cred că destul de târziu au ajuns pe mâinile fetițelor.
Joan este o păpușă bisque, cu cap și membre de porțelan, ținută completă (cumpărata de la un magazin chinezesc), nu cred că e de marcă specială, dar ținuta ei e originală și nici trăsăturile feței, părul etc nu sunt comune cu ale altor păpuși. Deci în felul ei e originala. Cât despre Doamna Bovary, e o păpușă de serie...dar e frumoasă și e plăcut să ai o reprezentare a unei eroine din roman acasă.
Voi ce ați primit de 8 martie?

Comentarii

  1. Ce frumos, ce frumos! :X
    Nu ştiam că au apărut din nou păpuşile de porţelan la DeAgostini, poate o să-mi iau şi eu una dacă se încadrează în buget. Ideea de a scoate păpuşi inspirate din literatură mi se pare drăguţă.
    De 8 martie m-a cadorisit mama cu nişte bani şi două bluze noi. Şi eu nu i-am luat nimic, reaua de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan prima papusa e la pret redus, 12 lei...urmatoarele vor fi la 25 de lei, de aceea sper sa imi pot lua macar vreo doua pe langa doamna Bovary.
      De cadorisit, tata m-a cadorisit si el cu bani, iar eu am cadorisit-o pe mama cu o narcisa in ghiveci (am luat-o la un pret foarte bun,aproape ca mi-e rusine sa spun ca am dat atat putin pe ea :)) , ieri era boboc azi e inflorita, macar atat).

      Ștergere
  2. Super! Ador papusile din portelan <3 Sunt foarte dragute papusile tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma gadeam si eu sa imi cumpar o Doamna Bovary. Imi doresc de mult timp o papusa de portelan. :D Totusi cred ca daca imi iau una o sa le vreau pe toate... :)) Gata! M-am hotarat! O sa-mi cumpar si eu. Vreau si eu personaje de "poveste" la mine in casa :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci colectionezi papusi de portelan. Frumos! Cam scump hobby ai :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se poate numi colectie cu doua papusi atunci da, colcetionez :)). Si nu am doar papusi de portelan, mai am si din acelea cu care ne jucam cand eram copii...ma gandeam sa mai iau din cele de la deagostini (papusi din portelan), dar in limita bugetului disponibil :)))

      Ștergere
    2. :)) lasa ca asa se incep colectiile. incet, incet. important e ca iti place.

      Ștergere
  5. Mi-am luat si eu papusa. Nu am mai rezistat. :D Ai dreptate Ana Karenina mi-a placut si mie tare mult. O sa-mi iau si eu care mi se par mai frumoase. Cred ca si Zoe Trahanche va face parte din cele pe care le voi cumpara, deoarece e un personaj romanesc. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)