Fetițele. Rude sărmane-Ludmila Ulițkaia



"El acceptă copii altuia, născuți din legătura nelegiuită a nevestei lui cu naiba știe cine, poate că nu cu muzicianul ăla. Își luă palmele de la frunte, se îndreptă de spate- arăta falnic, era bărbat solid- și, cu un gest solemn, ca un adevărat caucazian, întrebă:-De ce plâng copii, mamă? Du-te la ei!"- Fetițele, Ludmila Uluțkaia
Fetițele.Rude sărmane e o carte cu care m-am chinuit  săptămâna aceasta și cealaltă. Am citit și în tren, și în Cluj și acasă la mine...am reușit să termin doar primul roman, pentru că sunt două în unul.
 Romanul Fetițele urmărește povestea de viață a două gemene, Viktoria și Gayaneh, surori care au fost rivale încă din pântece. Mama lor, o fată prea tânără se îmbolnăvește la nașterea fetelor din cauza tatălui lor care le reneagă pentru început. Bunica lor este singura care se va ocupa cum trebuie de cele două fetițe, dar și aceasta e foarte puțin preocupată de rivalitatea dintre ele. 
Viktoria are o personalitate foarte puternică, este o fire răutăcioasă și face tot ce poate pentru a-și necăji sora geamănă, mult mai sensibilă și mai naivă decât ea. 
Povestea nu mi s-a părut cine știe ce, dar merge, depinde de starea în care te afli. Poate sunt dintre voi care vor aprecia mai bine literatura rusă decât o fac eu în momentul de față. :)
 Puteți găsi această carte și multe altele pe bine-cunoscuta librărie online   Libris. Voi ce cărți ați mai citit? 





Comentarii

  1. Pare un subiect interesant pentru o carte, și mie mi-a atras atenția când am văzut-o prima dată, dar din câte văd este greu de citit. Poate o s-o încerc mai încolo. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)