Despre dragoste și umbră - Isabel Allende


A venit timpul să vă mai povestesc despre o carte bună, una dintre captivantele cărți ale autoarei sud-americane Isabel Allende.

La fel ca restul romanelor ei, și Despre dragoste și umbră este un amalgam cuprinzător de evenimente politice, ușor mistice, de personaje fascinante ilustrate în bine-cunoscutul stil literar al lui Allende.

Cartea urmărește activitatea jurnalistei Irene Beltrán și a colegului său, fotograful  Francisco Leal în deslușirea misterului legat de mistica de cinsprezece ani: Evangelina Ranquileo.


Desigur, după cum suntem obișnuiți, cartea este mult mai complexă de-atât, pe lângă firul principal se țes alte zeci de firuri narative, aflăm alte zeci de povești mai triste sau mai fericite, de dragoste sau de război, toate conturate subtil pe fondul conducerii totalitare din Chile.

Pe lângă acestea, acțiunea se axează elegant și pe povestea de dragoste ce se țese între Irene și Francisco, chiar dacă voluptoasa tânără este logodită cu un militar.

"Dacă nu te îndrăgostești, poți ajunge departe, i-a mai spus femeia (...)" 

Să mai amintesc și de Evangelina Ranquileo,  ce se trage dintr-o familie numeroasă și iși duce traiul într-un sătuc uitat de lume? Viața ei este perturbată de apariția unor crize, ce par a fi epileptice, conturate de fenomene supra-naturale care sperie întregul sătuc.

Irene se încăpățânează să deslușească misterul acestor crize, dar lucrurile se complică mai tare odată cu disăpariția fetei.

"Și-acum spune-mi de ce ești tristă.
Pentru că până acum am trăit ca-ntr-un vis și teamă-mi-e că încep să mă trezesc."

Acțiunea este și în acest roman foarte alertă, puțin telenovelistică, dar captivantă. Pe măsură ce citeam îmi doream să aflu ce s-a întâmplat cu Evangelina, unde a dispărut, mă întrebam și cum va continua povestea de dragoste dintre Irene și Francisco.

Pot să spun că răsturnările de situație nu lipsesc.

Mi-a plăcut cartea, chiar dacă la un momentdat am abandonat-o, dar a început sesiunea și ce poate fi mai grozav în sesiune decât un roman? Nimic. Exact, asta este și părerea mea.

Puteți comanda Despre dragoste și umbră de la librăria online Libris.  De asemenea, tot la ei mai găsiți cărți în limba îngleză, dar și cea mai bogată gamă de cărți online.
p.s Libris oferă transport gratuit oriunde în țară.

Comentarii

  1. Ce recenzie minunată! E la sigurat că romanul este superb!
    Îți urmăresc blogul, e așa frumos!
    Spor la citit și succes cu blogul! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daria, îți mulțumesc! Mesaje ca acestea îmi dovedesc că suntem numeroase persoane care avem aceleași gusturi pentru lectură și profunzime a sufletului. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)