Persepolis Vol.2 - Marjane Satrapi

Mai țineți minte că anul trecut vă vorbeam despre prima parte a romanului grafic, cartea Persepolis, comparată cu filmul?
Ei bine, mulțumită celor de la librăria online Libris am pus gheruțele pe volumul al doilea al seriei. 

Despre carte

Volumul al doilea redă continuarea adolescenței lui Marjane Satrapi, acum aflată în Austria la studii. Marjane se confruntă cu probleme adolescentine, pe lângă ele apar și problemele identitare și chinul continu de a se integra într-o societate europeană. 

La doar paisprezece ani este nevoită să ia viața în propriile mâini, să se descurce singură într-un liceu nou, aflat într-o țară nouă, foarte diferită de Iranul natal. Cu o personalitate deschisă spre nou, tânăra reușește să se adapteze în noua ei lume, își face câțiva prieteni, schimbă diferite locuri de trai și nu se dă la o parte din a testa anumite lucruri noi, activități care în țara natală o pot condamna la închisoare.

Dragoste, dorguri, alcool, anturaje dubioase, școala și mai presus de toate, căutarea identității, sunt toate temele acestei cărți. Adolescența și tinerețea, întoarcerea în Iran, căsătoria, studenția și sfaturile primite de la părinți binevoitori, sunt singurul sprijin pe care Marjane îl are în viață.

Pusă în fața diferitelor încercări, Marjane încearcă, după finalizarea liceului și întoarcerea în țara natală, rolul de femeie căsătorită. Din fericire pentru ea, nu are parte de o căsătorie forțată la o vârstă sub limita legii, ci de una din dragoste, dar care va dura puțin.
Cu toate acestea, Marji dorește mereu să învețe lucruri noi și nu se oprește niciodată din a citi, a asculta și a dezbate evenimentele din Iran, evenimente care îi frământă pe cei din familie și pe apropiații ei.

Să vă spun părerea mea

Îmi place nespus cartea și modul în care este ilutrată. Sinceritatea de care dă dovadă autoarea este de-a dreptul covârșitoare. Vorbește deschis despre eșecuri, succes, relații, speranțe, familie și prieteni.
O carte în care fiecare tânăr sau tânără se va regăsi la un momentdat.
Vă recomand seria Persepolis cu încredere! :D
****

Văd că primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi,e soare, cald și frumos iar asteniile încă nu și-au intrat pe deplin în drepturi în cazul meu. E oribil să te chinuie alergiile în fiecare sezon cald. Mă bucur de el cât încă mai pot.

Cât despre lecturi, stau cam prost cu timpul, dar nu mă las niciodată prea în urmă cu ele. Următoarea carte pe lista mea este Fata cu cercel de perlă. Am citit câteva pagini din ea când eram într-o deplasare cu jobul. Ați citit cartea asta? Cum vi s-a părut?
Voi ce mai citiți? :)
Ce ziceți de aspectul primăvăratic al blogului?

Comentarii