Fetița și vulpea- film


Dacă  ieri vorbeam cu atâta ardoare despre desenele nu tocmai potrivite pe care le vedeam în copilărie, azi vreau să vorbesc despre un film foarte foarte frumos-Fetița și vulpea- o combinație între documentar și poveste pentru copii.
Rezumat film:
  Fetița și vulpea ( titlu original: Le renard et l'enfant) e o poveste pe care Lila o istoriseşte fiului său. Îi povesteşte cum în copilărie, în timp ce se plimba prin pădurile din vecinătatea casei întâlneşte o vulpe. Fetiţa este nevoită să petreacă iarna în casă deoarece are un accident în timp ce îşi urmărea prietena, dar în primăvara ce va urma va fi mereu lângă vulpiţă.
 Cele două vor învăţa să se accepte aşa cum sunt, fetiţa îşi testează rabdarea alături de Titou (numele vulpii) și de puii acesteia. Învață să-i observe și să se bucure de micile lor giumbușlucuri. Este tristă când află de conflictul dintre oameni și vulpi, cum oamenii pun capcane și otrăvuri pentru acestea,din această cauză partenerul lui Titou își pierde viața, iar aceasta rămâne singură cu puii.

Un film foarte drăguț, plin de culoare, voioșie și inocență, cu multe animăluțe, multă natură și un decor copleșitor de verde și frumos. E un mod drăguț și relaxant de a pierde 92 de minute în fața unui ecran, iar apoi să fugi în cel mai scurt timp într-o pădurice ca să îți găsești un prieten necuvântător.
Mie una mi-a plăcut foarte mult acest film. Îl recomand cu căldură și celorlați copii sau oameni mari cu suflet de copil!


Mai multe detalii despre film aici.

P.S. Sper ca în curând să revin pe blog cu o recenzie de carte: Hoţul de cărţi-Markus Zusak.

Comentarii

  1. buna ziua
    sunt administratorul blogului esteamuzant.blogspot.com si am observat ca tu nu mai ai un lunk catre pagina mea dar eu am imi spui de ce oare?
    eu nu te voi sterge dar vreau sa am si eu link catreblogul meu la tine pe blog :-) ca asa este frumos si corect:-)
    o zii frumoasa iti doresc sa ai si cati mai multi vizitatori in fiecare zi:-):-D
    numai bine.:-):-):-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Stefan,
    Ai link-ul la sectiunea link-uri. ;) Mersi de vizita si numai bine si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut acest film chiar acum doua zile, a fost pe Tvr2, si mi-a placut nespus. Povestea a fost una adorabila, si am invidiat-o enorm pe fetita care alerga ziua intreaga prin padurea aceea superba!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)