Portret de fetiță


desenul meu

Am fost la o strângere de fonduri într-un magazin azi și vineri. Dar azi a fost ceva mai special, pe lângă că oamenii nu prea ne băgau în seamă când le povesteam despre proiect, afară  era o fetiță de vreo nouă ani. Fetița asta îmbrăcată cu o fustiță de blugi ponosită și cu o geacă peste stătea cu o icoană în brațe. Cerșea sărmana, și se uita prin geamul de la ușa magazinului la noi (la mine și colegă-mea) cum împărțeam pliante. Ne făcea cu mâna și deschidea ușa clienților care intrau, poate poate cuiva i se va face milă și i-ar oferi și ei un leu.
 La un momentdat un bărtânel intră în magazin și îi atrage fetiței atenția, ea îl urmărea cu privirea, bătrânelul îi spune răutăcios Nu intra în magazin, că tu n-ai  voie aici! și își vede de drum ignorându-ne și pe noi.
Mai trece ceva și un alt om destul de vârstnic deschide ușa magazinului, o cheama și pe fetiță înauntru, l-am auzit spunând că nu-i va da bani, dar îi cumpără de mâncare. Fetița cea frumușică și creola toată un zâmbet.
Se plimbă cu binefăcătorul ei prin magazin iar după o vreme o vedem ieșind de la casă cu o plasă în mână. Ne salută la fel de fericită și pleacă în drumul ei.
Concluzia o trageți voi.

M-am bucurat pentru ea, fericirea i se citea în ochi, și nu era o fericire din aceea pe care o are o persoană profitoare, cum au mulți cerșetori care din banii strânși își cumpără mașini. Era o privire fericită, pură și cu un zâmbet larg. Nu sunt genul care încurajează cerșetoria, mai bine îi cumperi unui copil un corn decât să îi dai un leu-doi, care oricum vor ajunge în mâinile celor care pun copii la cerșit. Nu îmi plac nici mie deloc, dar dacă stau să mă gândesc, ce vină au bieții copii că s-au născut într-o familie ca aceea, care în loc să investească în ei, îi trimit în stradă ca să se milogească pe lângă trecători, ba uneori îi pun chiar să fure. Așa a fost și cazul unei alte fete, mai mari de data aceasta, care stătea vara trecută în zona centrală a orașului și se plimba cu câteva fire  de flori în mână. Nu era foarte prost îmbrăcată, mă gândeam că poate vinde florile, dar avea mereu foarte puține. Mai apoi am citit pe facebook că fetița a fost prinsă furând,era și o fotografie cu ea, iar mama ei a fost nevoită să suporte consecințele în fața oamenilor legii. Bine i-au făcut maicăsii. Toți care profită de pe urma copiilor ar trebui pedepsiți, dacă noi am avut o copilărie fericită, alți copilași de ce să nu aibă și ei?! (întrebare retorică)
************

Am primit de la Alexa Young o leapșa în care trebuie să spun 7 secrete despre mine. Nu cred că am să vă spun vreun secret, dar am să spun câte ceva totuși.

Leapșa celor 7 secrete

1. Sun o fire destul de pofticioasă și încerc să ma abțin pe cât posibil de la mâncărurile dăunătoare care îngrașă, dar nu prea îmi iese.
2.Iubesc teatrul, visul meu e să ajung la o facultate în domeniu, dacă îmi ajută Dumnezeu, voi ajunge și voi trăi un vis împlinit. 
3. Urăsc trezitul dimineața, dar în weekend nu prea pot să dorm mai târziu de ora 9. Ce ironie, nu?

4.Prima dată am condus mașina pe un șes, am dus o luptă aprigă cu motorul care a pornit după a patra încercare și am reușit să o iau din loc. E mișto să conduci, dar încă nu mă simt în stare să fiu responsabilă pentru viața prea multor oameni, îmi ajunge a mea.
5.Încă îmi plac mult desenele animate. Când eram mică îmi era rușine să recunosc asta de față cu colegii de clasă din gimnaziu.
6. Îmi place să ascult și radioul pentru copii, mai ales seara când au muzică foarte bună. Uite aici un exemplu concret.

7.Urăsc să fiu într-o clasă terminală, viitorul care e incert acum mă cam sperie, dar mă și entuziasmează. Acum pot visa la ce vreau și spera să se îndeplinească. Așa a fost și când am dat la liceu, am intrat exact unde am vrut, sper ca soarta să-mi fie prielnică și de această dată. 

Asta a fost tot pentru azi dragilor. Ne mai auzim. Aaa, vă invit să luați leapșa la voi pe blog: Ralu, Vioreld, Gio, monmonde12 și ceilalți care doriți și aveți ceva de spus. O săptămână frumoasă. Vom avea trei zile libere, vineri cu ocazia sărbătorii de Sf. Andrei.

Comentarii

  1. Ce poveste trista si in acelasi timp frumoasa, Bia! Chiar ma bucur pentru fetita respectiva. ^_^

    E urat ceea ce fac acei parinti, dar daca au fost si ei, la randul lor, niste copii trimisi sa cerseasca? Ei cu asta s-au invatat si nu mai stiu sa faca nimic altceva.

    Desenul tau e splendid, nu stiu cum reusesti sa lucrezi cu asa o bogatie de detalii. ^^

    Ah, si iti multumesc pentru leapsa, o sa o completez in curand. Oricum, sa stii ca ma regasesc si eu in cateva secrete de-ale tale (1, 3, 5, 7). :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aflu ca nu sunt un caz pierdut, pofticioasa fiind. :))

      Ștergere
  2. Hihihi, ma bucur ca ai facut leapsa ^.^ ! Si eu sunt pofticioasa si urasc sa ma trezesc de dimineata :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut povestioara. Iar talentul tau la desen e incredibiiil <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine nu e vorba neaparat de talent...e mai mult munca, desi e o munca facuta mai mult de placere cand placerea era de la sine... :) nu e asa de greu sa desenezi. :D

      Ștergere
  4. aduce a mongoleza.imi place cum a iesit desenul.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e de fapt o reproducere si da, fetita era dintr-un trib din acela cu ochi interesanti :)

      Ștergere
  5. Si eu urasc trezitul de dimineata :(
    Iti multumesc pt leapsa! O am facuta: http://viziunidinviata.blogspot.ro/2012/11/7-lucruri-ciudate.html

    RăspundețiȘtergere
  6. In general lungimea 110 si inaltimea 30 ? :-? Mai scad/pun dupa plac. :P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)