Speranță de viață-Dean Koontz

Am terminat azi de citit romanul Speranță de viață scris de Dean Koontz, este al doilea roman pe care-l citesc de la acest autor, după îndrăgitul roman Casa tunetului.
Această carte mi-a plăcut, deși nu mai mult ca prima, acțiunea e foarte complexă, cumva tipică lui Koontz și împodobită cu mici glume. Cartea are un haz teribil.
**********************************************

Scurt rezumat


Romanul începe cu nașterea lui Jimmy Tock și moartea bunicului său. Înainte de a muri, însă, bunicul face câteva preziceri în legătură cu viața pe care va urma să o trăiască Jimmy. Tatăl lui Jimmy notează cinci date în care vor avea loc nenorociri în viața nepotului. 
Aceste nenorociri se vor lega de prezența unui claun nebun-Konrad Beezo- care aștepta și el nașterea unui fiu în sala de așteptare a maternității, la fel ca tată lui Jimmy. 
Din păcate, soția lui Konrad Beezo moare în urma nașterii iar acesta săvârșește câteva crime în maternitate. Beezo consideră că soția lui a murit din cauza unui complot pus la cale de socrul lui, Vivacemente, un trapezist celebru cu familia căruia Beezo nu era în relații bune, cu toate acestea fiica lui Vivacemente s-a îndrăgostit de el. 
Peste ani și ani, Jimmy Tock va afla că are destul de multe lucruri în comun cu acești circari și va încerca să-și salveze viața iar mai apoi familia de răzbunările puse la cale de Konrad Beezo și de fiul său Punchinello. De asemenea încercările prin care trece Jimmy, un tânăr patiser în devenire iar apoi un familist convins, au legătură cu cele cinci date prezise de bătrân la naștere. 
 După cum am mai spus cartea e destul de întortocheată și sunt multe detalii, de aceea prefer să nu vă spun prea multe și să vă las pe voi să aflați ce legături sunt între acele date, între Jimmy și Punchinello și celelalte evenimente. În tot răul e și un bine, datorită primului eveniment prezis, Jimmy va avea șansa să o cunoască pe Lorrie, cea care îi va deveni soție și ajutor în lupta pentru supraviețuire. Speranță de viață este un roman alert care te ține cu sufletul la gură și te face să te întrebi ce-ți rezervă următoarele pagini. Mie una mi-a plăcut și mă face ca să-l adaug pe Dean Koontz pe lista autorilor preferați. 
Vă anunț de pe acum că e un roman puțin mai dur, și că în unele părți apare câte un împușcat sau doi și lupta crâncenă pentru supraviețuire în fața unor nebuni ce au acces la arme.

Despre autor

Dean Koontz, născut în  Pennsylvania la 9 iulie 1945, este un romancier american cunoscut pentru romanele sale de thriller și suspans, care încorporează și genuri precum horror, SF, mister și satiră.
Câteca romane celebre apărute și la noi sunt: Casa tunetului, Şoapte, În puterea nopţii, Trăieşte noaptea etc. 
****************************************

Mâine, vineri 23 noiembrie e Black Friday, iar librăria online, Libris anunță prețuri foarte bune. Cartea Speranță de viață  o găsiți tot la ei, de asemenea, puteți să aruncați o privire în secțiunea cu cărți în engleză  și desigur la cărți online  unde puteți găsi o gamă de lecturi pentru toate gusturile. 

Aaa, azi au ajuns cărțile câștigate la concursul organizat pe blogul Fantasy World, cărți primite tot datorită Libris.ro  . Abia aștept să le citesc. Momentan sunt în călătorie prin Suedia cu Nils Holgersson. O poveste captivantă pentru cei mari și mici în același timp. Rămâneți aproape, urmează ca în curând să public și poezia cu care am câștigat cele trei cărți din poza de mai sus dar și recenzia la Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlof. Și să nu-mi spuneți mie că n-ați văzut desenele cu Nils și gâștele când erați mici că nu vă cred. 
Aaa, și mă bucur că am terminat cu tezele, din păcate urmează perioada testelor pentru că nici ceilalți profi nu vor să fie mai prejos... 
În fine, viaţa merge înainte iar vacanţa de Crăciun e din ce în ce mai aproape, abia aştept un pic de timp în care să pot sta fără să fac mare lucru. 
La voi ce mai e nou? Cum stați cu școala, facultatea sau serviciul? 

Comentarii

  1. ce frumos ai scris : "momentan sunt in calatorie in Suedia..." la inceputul frazei chiar am crezut ca esti in Suedia, pana sa sa citesc si restul frazei: Nils Holgersson ;)) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) chiar simti tara, clima si natura Suediei mai aproape cand citesti cartea aceea. :D

      Ștergere
  2. Interesant. Si eu am vazut desenele cand eram mai micuta, dar nu stiam ca este si o carte.
    Sunt nerabdatoare sa citesc poezia, grabeste-te si public-o mai repede. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei,hei,heiii!Ai primit o leapsa de la mineee:X. Sper sa`ti placa!
    http://allexa-young.blogspot.ro/2012/11/leapsaaaax.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)