La mulți ani cu Libris! :D



Azi am aflat că Librăria online Libris își serbează ziua de naștere odată cu mine, în data de 21 mai. Și ca să nu uit, îi urez de pe acum mulți ani înainte în activitate și la cât mai mulți cititori dornici de lectură! Menționez că Libris are una dintre cele mai variate game de cărți online și depozitul de carte cel mai bogat din țara noastră.
De asemenea, această librărie online oferă transport gratuit prin curier la orice comandă.

Cum văd eu o librărie online ideală? Interesantă întrebare...sinceră să fiu, eu sunt destul de reticentă în a pune comenzi online și fac destul rar acest lucru.
O librărie online ideală pentru mine ar fi una în care livrarea să se facă repede, să nu fii nevoit să aștepți după un colet poștal  câteva săptămâni sau chiar mai mult. Și, când într-un final ai primit mandatul pentru sosirea coletului și te prezinți la sediul poștal, te întorci acasă cu o cutie de carton prăfuita și pe alocuri desfăcută... nu sunt fan Poșta Română!
Prin curier e mult mai bine, mai ales când se nimerește să fie aceiași domni. Eu deja îi cunosc pe câțiva dintre ei, iar domniile lor mă știu ca cititoare înfocată.
 Mă bucur să îi revăd pe curierii de la Libris, chiar dacă avem doar conversații scurte de genul: bună ziua, iar primiți cărți, domnișoară?,  da da (zâmbsc timid) și mulțumesc pentru colet, la revedere!
De asemenea, o libărire online ideală este una care se promovează și prin alte mijloace, în care cititorii sunt încurajați să își expună public încrederea sau neîncrederea față de librărie.
Ar fi interesant ca librăriile online să promoveze periodic recenziile cele mai reușite realizate de cititoriii fideli sau parteneri bloggeri. Să promoveze într-o mică secțiune blogurile de carte care sunt de încredere.  În felul acesta cititorul care vrea să achiziționeze o carte va avea și recomandări, va reuși să facă cele mai în vogă achiziții de carte.
Când cumpăr o carte online, dintr-o librărie clasică, sau chiar atunci când o iau cu împrumut de la bibliotecă, mă lovesc de dilemele: o să îmi placă această carte? merită să mă apuc de ea? o fi ceva de capul ei, sau după primele cinci pagini mă va plictisi? Oare unde am citit despre ea? ce zicea persoana care mi-a recomandat-o sau ce se scria despre acțiunea romanului?
Da, sunt tipul de persoană care se hotărăște destul de greu și dacă nu-i place un lucru, renunță la el (dacă nu e ceva făcut din obligație, atunci e și mai rău). Uneori mi-ar plăcea ca fiecare carte să aibă atașate părerile unor cititori obișnuiți, așa ca mine. Și eu sunt sinceră în ce privește lectura, dacă îmi place o laud, dacă nu... nu și Dumnezeu cu mila!
Plus că, la o librărie online, interfața e foarte importantă; îmi place să fie oarecum ludică (pentru că așa e și firea mea), informațiile (descriere, preț, nr. pagini, format, an apariție, editură etc)  să fie lizibile, website-ul să se încarce repede și să nu mă lovesc de prea multă birocrație în momentul în care pun comanda. Urăsc să completez prea multe formulare și să primesc erori.
Să nu mai pomenesc că pentru mine e foarte important ca prețurile cărților să nu fie  mari, nu sunt genul de persoană care să dea prea mulți bani pe cărți, trebuie să recunosc. Pornesc adesea de la ideea că acea carte s-ar putea să nu îmi placă, deci nu are rost să investesc prea mult în ea... mai bine o iau cu împrumut de la cineva.
Acestea fiind zise, cam așa ar fi o librărie online ideală pentru mine. :) Voi cum v-o imaginați?

Comentarii