Calea spre Dumnezeu?

Cu referire la nimic si cu-o dorinta-n gand, stau si privesc in neant.
Ma gandesc ca pe viitor voi face o "calatorie" acolo, una de dupa viata.
Ce va mirati? Sunt prea tanara ca sa ma gandesc la asa ceva?!
Raspunsul e nu, adica noi nu stim cand ne va "suna ceasul". Ar fi o dovada de ignoranta sa te gandesti ca un copil sau tanar nu ar trebui sa se gandeasca si la posibilitatea acestei calatorii.
Nu ma intrebati ce se intampla cu sufletul dupa moarte, traditia romaneasca zice ca ar hoinari o vreme printre cei vii, ori ceva de genul. O traditie pagana romaneasc ar zice ca dupa moarte sfletul s-ar uni cu cosmosul si ar forma un tot unitar, ori ca Dumnezeu hotaraste soarta omului in timpul vietii si dupa sfarsitul acesteia, El hotarand, in functie de faptele muritorului unde ii este acestuia locul, in Rai ori Iad, in aceasta varianta cred si eu (Sursa Wikipedia). Exista mult mai multe variante in popoarele lumii, fiecare o crede pe cea in care s-a nascut, deci nu se poate numi una corecta si nu avem acest drept.
E la fel si cu religia, nu avem dreptul sa le reprosam oamenilor ca religia lor ii minte, adica avem, dar nu vom face decat sa ii indignam.
Din punctul lor de vedere si religia noastra e gresita, dar sunt atat de multe religii pagane, monoteiste, politeiste, chiar si crestinismul s-a impartit in zeci de ramuri... cum isi poate gasi un biet suflet ratacitor in timp calea in ceata asta?!
Din punctul de vedere al ortodocsilor e pacat sa iti parasesti religia, dar altele mai "noi" create inca isi cauta adeptii si sustin ca merg pe calea cea dreapta, care e calea cea dreapta?
De ce din punctul unora de vedere, calea altora nu e dreapta?
Mi-e foarte greu sa aleg calea pe care sa o urmez, cred ca multi se regasesc in cele scrise aici.
Sper doar ca Dumnezeu sa ne lumineze calea pe orice drum am merge!

Comentarii

  1. ...daca imi permiti am sa fac o precizare...crestinismul nu este impartit decat in doua: Biserica de Rasarit si cea de Apus...adica Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa...toate celelalte religii sunt religii protestante...

    imi place foarte mult ce ai scris...char ca El ne da libertate sa credem in ce vrem...dar devine totodata noianul de lumina care se revarsa dintr-o data in calea noastra, atunci cand ni se parea ca am ajuns intr-o fundatura,
    El e solutia la orice problema, bucuria si seninatatea in orice furtuna
    El e cartea, singura carte pe care merita sa pui intreaga viata si apoi, cu siguranta neclintita, sa mergi cu alegerea asta pana in panzele albe!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)