O zi din viața familei cu TV


Astăzi vă spun povestea familiei Popescu. Era o familie compusă din patru membri. Tatăl Costel, mama Rodica și cei doi copii Amanda și Fernando. Toți erau fericiți și uniți până când, într-o zi,  Costel a adus acasă un televizor. Toți se minunau, Amanda și Fernando vroiau mereu desene animate, Rodi telenovele iar Costel doar fotbal. Nu le ajungea un singur televizor.
 Așa că au făcut un program de vizionare. Fiecare avea cateva ore pe zi de vizionat, copii aveau cel mai scurt timp, erau elevi . Reclamele care ocupau cam 50% din programul de difuzare erau urmărite de întreaga familie. De acolo Costel s-a gândit că timpul liber petrecut la o bere cu băieții ar fi mai plăcut decât cel petrecut acasă cu familia. Din acea zi ieșea zilnic cu amicii lui în timp ce Rodica stătea singură printre oale în bucătărie cu orele și îi privea de la geam. A deschis televizorul într-o asemenea seară și a aflat mai multe detalii despre ei și grupurile lor. S-a amuzat treibil o vreme, după care a schimbat pe telenovele. La pauza de publicitate a văzut și ea ceva interesant. I-a urmat exemplul. A renuțat la fostul exemplu din reclamele pentru diferite mâncăruri care se vroiau a ține familia unită  sau la detergenți care parfmuau și împrospătau relațiile dintre membri când au observat că nu mai merge și că soțul preferă să stea cu băieții   și cu lighioanele la iarbă verde. S-a gândit că ar merita și ea ceva mai mult.  A dat de ceva foarte interesant și s-a hotărât să încerce și ea. Și-a sunat vreo două prietene și au mers la shopping în timp ce Amanda și Fernando au fost lăsați singuri la TV  timp de câteva ore bune până când a venit la ei dădaca. Aceaste le-a închis televizorul și i-a trimis la culcare.
 A fost doar o zi ca oricare alta din viața lor și probabil a multor familii din România în care televizorul este un membru foarte important de educare a copiilor și a părinților deopotrivă.
p.s sper că va plăcut alegoria mea și nu uitați să selectați ce vreți să vizionați.
p.s. 2 priviți la ce se uită bunicii familiei.

Comentarii