Proiect divin-John Saul



Am citit această carte la recomandarea și insistența Cristinei, după ce eu i-am pasat-o ei pe Nymhpette pentru că am știu că îi va plăcea, nici ea nu mi-a dat pace până când n-am luat de la bibliotecă Poriect divin de John Saul.

Despre autor

John Saul este un autor american de suspans și romane horror. A scris romane horror și de suspans începând cu anul 1977. Romane precum Cry for the strangers, Punish the Sinners, Nathaniel, Hellfire, Creature, Second child etc. Multe din aceste romane au fost traduse și în România și chiar s-au făcut ecranizări. 

Recenzie

Romanul are la bază crearea unui om perfect care să slujească în război, ca soldat. Totul începe cu moartea lui Julie Montgomery, o fetiță de câteva luni. Moartea survine din cauze necunoscute, acestea sunt numite SIMS (Sindromul infantil al morții subite), deși cititorul va afla adevărata cauză a decesului.
Părinții fetiței sunt răvășiți și imediat după înmormântare, mama încearcă să facă tot posibilul pentru a descoperi cauza decesului. Găsește în dosarele medicale ale fetiței un număr care ar aparține unui grup ce studiază anumiți copii. 
Între timp în micul cartier din Eastbury au loc diferite incidente, dispariția unui copil,  probleme în familiile copilului decedat și în cea a copilului dispărut.
Toate aceste evenimente au o singura cauză, COPIL (Centrul de Observare a Patologiilor Infantile Latente) și cei doi copii, precum și fratele mai mare a Juliei par a fi sub observația celor de la COPIL. 
Mamele celor trei copii vor face diferite demersuri pentru a afla cât mai multe despre acest centru de observare,  rezultatele pe care ele le află nu sunt tocmai plăcute și ajung chiar să aibă loc tragedii în timpul acestor demersuri. 
Cartea e destul de bună, deși trebuie să recunosc că nu mă omor după acest gen.Are suspans și neașteptat, planurile alternează când îți e lumea mai dragă, dar parcă totuși îi lipsește ceva. Hm.. sau o fi doar impresia mea?
Îi dau cărții ăsteia nota 7/8 din 10. Voi ați citit ceva de acest autor? Ce anume?
Cum vi se par cărțile lui, mă adresez celor care au citit? 
****
Eu am început azi să citesc În așteptarea întoarcerii lui Summer de Kim Vogel Sawyer, nu cred că au auzit prea mulți de carte sau autoare, nici eu n-am auzit până acum o săptămână când practic s-a lipit de mine în bibliotecă. :)) Detalii în curând... 

Comentarii

  1. Wow, îmi place la nebunie sinopsisul acestei cărți, sper să o citesc cât de curând! Mi-a stârnit apetitul pentru o carte horror. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit "Protectorul" de John Saul şi mi-a plăcut grozav de mult. I-am dat 5/5 fără să clipesc :).
    "Proiect divin" se află pe listea mea de to-read.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super. :) Poate ca "Protectorul" e ceva mai bun decat 'proiect divin'. :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)