Interzis in Romania, plimbari prin spital

!!!E strict interzis sa fii bolnavior in Romania!!!
Am facut o vizita involuntara la spital azi, prima data am pornit la medicul de familie, stiati ca acum daca nu te programezi telefonic cu o zi inainte trebuie sa achiti o taxa modica de 10 lei? O nimica toata, ce sa spun...
Mi-a dat trimitere la spital, sa ma mai plimb si pe acolo.
Ma prezint cuminte la fata locului cu tata, cerem informatii, ajungem la etajul doi, ma asez la coada la ortopedie, pe holul acela zici ca era uniunea oaselor rupte si a mainilor si picioarelor in ghips, fiecare dupa preferinta.
Tata merge la etajul trei sa ia numar de ordine, lipseste un timp, dupa care se intoarce cu coada intre picioare, nervos ca nu mai aveau numere.
Ne ducem cumintei la "urgente" unde l-a trimis doamna de la trei, de acolo un raspuns nesimtit:
-Ce sa-i fac, nu sunt de specialitate, pot citi o radigrafie, nu si o examinare directa...
Tata, nervos ii zice vreo doua, legate de spitalul "magazin alimentar" unde stai la cozi si te plimbi de colo colo.
Ajungem la etajul trei iara, tata se intalneste cu o cunostinta care ne ajuta sa la etajul patru ajungem la un doctor... imi verifica buba, imi da trimitere la radiografie.
Mergem de la etajul 4 la trei sa plateasca radiografia, ma intalnesc cu Ioana, care e deja ca acasa in spitalul asta de copii speriati.
Coboram la etajul doi la radigrafie, asteptam iar cumintei, sectia e in renovare, deci printre pacienti si medici mai vezi si cate un mester Manole cu cate un burghiu electric, plimbandu-se de colo colo, ca in Romania.
Imi face filmul, il primim, mergem la etajul patru ca medicul sa examineze radiografia, cat asteptam ca doctorul sa vina, o fata cu fusta colorata si coade lungi stranse cu funde rosii, cam de varsta mea, isi exerseaza mersul. Avea o problema la picior; ca sa o mai inveseleasca, amica ei ii canta un cantec dansant, dar ea face o mutrita de "auu!" si se straduieste sa umble.
Soseste doctorul, se uita un minut la radiografie si imi da verdictul: "o entorsa mai veche la genunchi, nimic grav....".
M-am plimbat o ora si jumatate prin spital ca sa imi ca ar trebui sa folosesc o genunchera si o crema cu diclofenac, si daca in doua saptamani inca ma va durea genunchiul sa merg iar si imi va schimba prescriptia...
Asta e Romania, tara noastra, deci: !!!! E strict interzis sa fii bolnavior in Romania!!!
Plus ca te apuca plansul cand ii auzi pe copilasi cum plang... te gandesti ca tu urmezi si te imbolnavesti mai rau pana cand iti vine randul la tratament.

Comentarii

  1. Corect. Eu, de exemplu, de groaza spitalelor, am stat, acum doua zile, inchisa la domiciliu, rupta-n doua de o indigestie...
    E trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, intr-un fel e bine sa ai un tata cu gura mare in preajma ta, nu e doar rusinos :)
    ar trebui pusi la punct mai des, e o tortura sa te tot trimita de la doi la trei, de la trei la patru de la patru la doi, mai ales cand esti bolnav sau copil bolnav

    RăspundețiȘtergere
  3. In Romania, bolnavii sunt tratati cu indiferenta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)