Ca o carte deschisă




Ca o într-o carte deschisă curg cuvintele
Pe foaia de hârtie, îngălbenită
De trecerea vieţii
-Anticariat
********************************************************

A început şi şcoala....va fi greu şi stresant, presimt asta. Dar va trece şi voi rămâne vie, cu toate că ne-au fost anunțate până acum două ture de simulări pentru Bac: pe școală și pe județ...fir-ar...
 Cred că deja v-am obosit cu temerile mele legate de Bacalaureat și alte chichițe de la școală...
 Să trecem la altele mai livrești, am trecut azi pe la anticariat ca să-mi caut ceva manual, dar firește că n-am găsit, asta pentru că manualul căutat de mine e prea nou pentru standardele de anticariat. În schimb mi-am luat alte cărți pe care le-am tot căutat prin libăriile online și anume Notre-Dame de Paris (scris de Victor Hugo) și Valul pcitat (de  W. Somerset Maugham).Pe cea din urmă n-am luat-o pentru că auzisem cine știe ce de ea ci pentru că mi-a plăcut titlul, mi se pare ceva misterios și m-a fascinat puțin, sper să nu cadă sub așteptări.

Mi-am răscolit iar cărțile din bibliotecă, am făcut loc, am scăpat de surplus, aici mă refer la decorațiuni, rame foto vechi, praf etc. E mai aerisită și îmi va fi mai ușor să șterg praful, știți ce nasol e să ștergi praful? Oricum e o activitatea mai puțin neplăcută decât spălatul vaselor. :))
Așa, am găsit câteva cărțulii pe care m-am gândit să le duc la anticariat, sigur vor fi bucuroși să le ia, eu nu le citeam oricum și mai bine decât să le aruncăm. Cel puțin vor avea un viitor mai bun decât la mine, nu?
Abia aștept să vină și celelalte cărți câștigate pe la concursuri.
Mai durează puțin și voi publica și eu recenzia de săptămâna aceasta, momentan o țin secretă, să văd cum merg cu cititul. Probabil mulți o veți recunoaște. Am primit-o de la Secret Santa organizat înainte de Crăciun la Schimb de cărți.
Voi ce aveți nou?

Comentarii

  1. Eu aștept să-mi vină vreo 6 cărți câștigate pe la concursuri, dar nu mă grăbesc, am și așa destule cărți frumoase pe care n-am timp să le citesc. :(
    Așteptăm cu nerăbdare recenzia. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa iti placa Valul pictat. Eu am adorat. Si ecranizarea e extraordinara. Bine... il are si pe Edward Norton in rol principal ceea ce e un avantaj pentru film. e un actor de exceptie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)