Albinuţa



Când eram mică și mă înțepa vreo albină plângeam...mă durea foarte tare.Ulterior am aflat că pe albină o doare și mai tare.Ea murea după ce mă înțepa, era instinctul ei de apărare.Am fost tristă când am aflat.
 Odată m-a înțepat în degetul mic de la mână, care mână nu mai știu. M-am speriat atât de tare în cate am zmucit mâna și am început să țip.Țipetele s-au transformat în plâns, iar plânsul în lacrimi.Când lacrimile s-au mai domolit bunicii mi-au spus că după ce m-a înțepat,albina a căzut secerată la pământ.Foarte tristă, am început să o caut și cred că am gasit-o căzută nu foarte departe. 
M-am simțit oarecum vinovată de moartea ei, acum mă întreb ce instinct de auto-apărare e ăsta, dacă mă înțeapă ea moare...cu se mai apără murind? Sau nu are importanță dacă moare atâta timp cât își apără stupul și pe ai ei?
 Am citit despre albine câteva lucruri interesante. Ele își curăță stupul, pot poleniza câteva mii de flori și parcurg km întregi cu săculeții de polen. Deși aripioarele lor sunt mai mici decât corpul, ele se mișcă foarte repede pentru a se putea realiza zborul.

Comentarii

  1. In viziunea mea, albinele sunt ca niste soldati in miniatura...lupta pentru scopul lor, se sacrifica pentru lumea lor mica, dar pretioasa lor. Sau o fi vorba doar de instinctul de conservare ceea ce o irnonie din moment ce 'datorita" acestuia mor.Cred ca supra-analizez putin cam mult:)
    Nu-mi mai aduc aminte cand am fost intepata ultima data...dar am ramas traumatizata de un gargaun care mi s-a incalcit in par cand eram mai mica:))
    De atunci fug si fug cand ii vad:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La acest lucru ma gandeam si eu...probabil ca albinele nu sunt constiente ca daca isi fac datoriat intepand inamicul vor muri... :( Eu nu eram in langa stupi cand am fost intepata.Si in general am fost intepata de viespi, care sunt foarte agresivi din nu stiu ce motive...despre viespi am aflat ca nu mor cand inteapa si pot intepa o victima de mai multe ori.

      Ștergere
  2. Ele se apara pe principiul : Decat sa-mi faci doar tu rau (sa ma omori) macar iti fac si eu rau .(vorbesc la modul general )Si da...isi apara stupul si celelalte albine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precis nu stiu ele ca vor muri cand inteapa inamicul sau sunt genul de fiinte "totul pentru comunitate". :) La ele nu prea e vorba de o albina, ci doar de roi de albine.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)