Fiica tăcerii-Kim Edwards


Fiica tăcerii, un roman ce are la bază o minciună. Povestea începe în anul 1964 când soția doctorului David Henry, Norah, naște gemeni. Din păcate doctorul observă la fetiță Sindromul Down și hotărăște să o înstrăineze.Așa că o dă pe micuța Phoebe asistentei, Caroline, ca să o ducă la un azil pentru persoane înapoiate mintal.
 Anii trec, Norah și David îl cresc pe Paul, fratele geamăn a lui Phoebe, fără ca Norah să știe că fiica lor a supraviețuit.Ea aflase de la soțul ei că micuța a murit la naștere și au trăit într-o minciună ani buni.
 Cu trecerea timpului, anii devin din ce în ce mai apăsători pentru David, în familia lui se instalează tensiune, soția și fiul se îndepărtează de el. Fiul devine chitarist și din cauza problemelor de familie, în adolescență ajunge să consume chiar droguri, soția divorțează de el ,acesta găsește refugiu în pasiunea pentru fotografie.
  Între contrast total de viața fratelui și a familiei sale, Phoebe duce o viață liniștită alături de Caroline, aceasta se luptă pentru ca fata să intre într-un program de învățământ normal, chiar dacă suferea de Sindromul Down și să nu ducă lipsă de nimic.
  David reușete să reia legătura cu Caroline, îi trimite bani, pe care aceasta îi păstrează pentru Phoebe, dar nu are curaj să îi scrie înapoi de teamă să nu o piardă pe fată.
  Sfârșitul cărții e unul destul de brusc, Norah și Paul află adevărul despre Phoebe în cele din urmă, nu vă spun cum, ca să nu stric misterul. Cert e că Phoebe dorește cu toată ființa ca la maturitate să ducă o viață de om normal și să nu depindă de nimeni, luptă pentru asta, la fel cum lupta și cu problemele de inimă în copilărie.
  Din roman mi-am dat seama că în anii '60 cei care aveau ghinionul de a se naşte diferiţi, cu probleme mintale la fel ca Phoebe erau marginalizați și chiar părăsiți de familii.Societatea le îndemna pe familii să-i ducă pe cei născuți cu probleme mintale în aziluri, în felul acesta nu i-a fost prea greu lui David să ia o astfel de decizie pripită pentru fiica lui.Decizie, care după aceea va fi regretată tot restul vieții lui.

   Această carte mi-a fost ofertiă de Librăria onlineLibris.La ei găsiți de asemenea o gamă bogată de cărți online  și cărți în limba engleză.

Comentarii

  1. Pare o carte interesanta.Imi place titlul romanului, e misterios.:)
    Eu inca am de terminat "Romanul adolescentului miop" si sper sa reusesc curand
    Pana atunci, voi citi cu placere recenziile tale:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca vor aparea si la tine pe blog recenzii. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)